Obavijesti

Sport

Komentari 30

Chelsea ih prošao prije sedam godina, ali favorit je Bayern!

Chelsea ih prošao prije sedam godina, ali favorit je Bayern!
1

Schweinsteiger, Lampard, Drogba, Čech i Terry sjećaju se četvrtfinala Lige prvaka 2005. godine. Chelsea je tad prošao! Kladionice ipak puno više vjeruju Bayernu

VIDEO

Bayern i Chelsea u dugoj i bogatoj povijesti susreli su, vjerovali ili ne, jedan jedini put! Prije sedam godina, u sezoni 2004/2005. igrali su četvrtfinale Lige prvaka. Bile su to dvije 'lude' utakmice, a nakon 180 minuta veselio se Chelsea.

Na Stamford Bridgeu pobijedili su 4-2. Bilo je 1-1 do 60. minute, a onda je zabio Lampard. Frank je pogodio i 10 minuta kasnije, a u 80. je gol dao Drogba. Ballack je iz penala dao kakvu takvu nadu Bavarcima.

U uzvratu su 'bluesi' vodili 2-1 do nadoknade, a onda je Bayern preokrenuo golovima Guerrera i Scholla koji je zabio u 95. minuti. Više od toga nije išlo, Englezi su zasluženo prošli.

Tih utakmica sjećaju se Bastian Schweinsteiger, Frank Lampard, Didier Drogba, Petr Čech i John Terry, samo su oni još ostali od svih igrača u obje momčadi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na Bayern 1.75, a na Chelsea 4.60!

Iako je Chelsea tad bio dominatan, vremena su se promijenila. Uoči finala 19. svibnja Bayern je veliki favorit, ako je vjerovati poznatim europskim kladionicama. Bavarci igraju na svom terenu u Münchenu i to je samo jedan od razloga zbog kojih im se više vjeruje...

Chelsea gubi na njemačkom tlu, a Bayern gotovo nikada

Chelsea je protiv njemačkih momčadi u LP-u igrao 13 puta. Imaju osam pobjeda i pet poraza, svih pet u Njemačkoj. Ove sezone su pobijedili Bayer 2-0, a u Leverkusenu su izgubili 2-1. 

Bayern je protiv Engleza igrao 35 utakmica. Pobijedili su 13 puta, remizirali 12. Izgubili su 10 puta, a tek jednom na svom terenu. Ove sezone pobijedili su City u Münchenu 2-0, a kad su već osigurali prolaz, istim rezultatom izgubili su u Manchesteru. 

Bayernova četiri naslova

Chelsea nikad nije osvojio Ligu prvaka, igrali su finale 2008. godine. 

Bayern je pak osvojio četiri naslova, a od promjene formata 1992. godine, samo jednom, prije 11 godina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu