Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
2 komentara

Christian Berge jači i od raka, a pomaže mu Hrvat Ž. Tomac

SUDBINA Trener norveške rukometne reprezentacije Christian Berge posljednju utakmicu u karijeri odigrao je upravo protiv Hrvatske. Danas nam želi uzeti broncu

PIXSELL/24sata
Foto: PIXSELL/24sata
2 komentara

S posebnim će tipovima Hrvatska danas imati posla, ljudima koji pobjeđuju protivnike, ali i teške bolesti. Izbornik Berge i najbolji igrač Myrhol pobijedili su rak, 42-godišnji trener i bivši kapetan reprezentacije čak dvaput!

Christian Berge gotovo cijeli turnir vodi s flasterom na licu, no nakon svega što je proživio nema tog flastera koji će ga zaustaviti. Prvi put su mu dijagnosticirali rak 2003., pobijedio ga je vratio se na teren, bio je i kapetan Norveške, ali bolest se vratila 2006. Opet se borio i izborio za zdravlje, ali na teren se više nije vraćao. Posljednju utakmicu za Norvešku odigrao je protiv - Hrvatske.

I najiskusniji norveški igrač Bjarte Myrhol imao je sličnih problema, 2011. je saznao da ima rak testisa, operacije i kemoterapije su ga izmučile, ostao je i bez kose, ali evo njega natrag, s 33 godine na leđima predvodi jednu sjajnu mladu momčad. U njoj je i čudesni Sander Sagosen, najbolji mladi igrač svijeta, 20-godišnjak kojeg zovu “skandinavski Karabatić”, ali i jedan Hrvat.

Željko Tomac Bergeov je pomoćnik, čovjek koji već više od 20 godina radi u norveškom rukometu, a njegova kći Marta, rođena u Zagrebu, aktualna je svjetska prvakinja s Norveškom.

- Norveška je dobila dvije od posljednje tri međusobne utakmice - kaže Tomac.

Naši partneri pišu
Message