Sport

Komentari 3

Christiane, dobrodošao si: Uefa zove Eriksena na finale Eura

Christiane, dobrodošao si: Uefa zove Eriksena na finale Eura

Uzbuđen sam kao dijete pred Božić. Izuzetno sam ponosan na svoj trud, ali i čitavu ekipu. Nadam se kako će u finalu igrati Danska i Italija. Zamislite samo ako postanemo europski prvaci, rekao je jedan od članova medicinskog osoblja Peder Ersgaard

Europski nogometni savez (Uefa) pozvao je danskog veznjaka Christiana Eriksena i liječničko osoblje, koje ga je uspješno oživjelo na terenu nakon srčanog zastoja koji je pretrpio tijekom prvog susreta protiv Finske, na finalni dvoboj koji će se igrati na Wembleyju u nedjelju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Jedan od nositelja igre danske reprezentacije kolabirao je na još 12. lipnja terenu u Kopenhagenu u završnici prvog poluvremena te su ga liječnici oživljavali pred očima cijelog svijeta. Zahvaljujući stručnosti šesteročlane medicinske ekipe, Eriksen se uspio oporaviti, a danska reprezentacija je usprkos tom šoku i porazu 0-1 od Finske potom zaigrala odlično te stigla čak do polufinala u kojemu će u srijedu igrati protiv domaćina Engleske.

- Uzbuđen sam kao dijete pred Božić. Izuzetno sam ponosan na svoj trud, ali i čitavu ekipu. Nadam se kako će u finalu igrati Danska i Italija. Zamislite samo ako postanemo europski prvaci - rekao je jedan od članova medicinskog osoblja Peder Ersgaard.

Zahvaljujući odličnoj reakciji osoblja na stadionu, Eriksen je na putu ka potpunom oporavku, otpušten je iz bolnice te je trenutačno na kućnoj njezi. No, nogomet, barem prema prognozama stručnjaka, teško da će više zaigrati. Sigurno neće moći u Italiji gdje je igrao za Inter je prema talijanskim pravilima pravo igranja nemaju nogometaši s ugrađenim defibrilatorom koji je dobio Eriksen.

- Ovo je čudo, ovo je ludo. Prije utakmice imali smo cilj, izboriti utakmicu na Wembleyju. To što je Christian dobro, znači da možemo nastaviti gurati. Zna da igramo za njega - poručio je danski kapetan Simon Kjaer, jedan od onih koji mu je prvi priskočio u pomoć na terenu.

Najčitaniji članci