Obavijesti

Sport

Komentari 12

Cibona tek nakon produžetaka prvi put slavila kod Radničkog

Cibona tek nakon produžetaka prvi put slavila kod Radničkog
1

Cibona je u 1. kolu regionalne ABA lige slavila na gostovanuju kod Radničkog. Vukovi su nakon produžetaka slavili s 98-94. Prva im je to pobjeda na gostovanju

VIDEO

U paklenoj atmosferi kragujevačke dvorane "Jezero", pred 3500 navijača Cibona je nakon produžetaka uspjela odnijeti pobjedu nad Radničkim. Cibosi su u 1.kolu ABA lige tako slavili sa 98-94.

Utakmica je čitavo vrijeme bila vrlo izjednačena i dvije su momčadi svoj ogled nastavile u produžecima. Sreća je u nastavku bila na strani zagrebačke momčadi koja je predvođena raspoloženim Damjanom Rudežem odnijela konačno pobjedu.

Susret je otvorio košem Antwain Barbour, ovosezonsko pojačanje Cibone. Gosti su u prvom djelu susreta poveli s tri koša prednosti, no na poluvremenu je razlika ipak bila minimalna, 42:43.

Na kraju heroj u posljednjoj četvrtini tragičar Rudež se na kraju iskupio na promašen šut za pobjedu zbog kojeg je Cibona morala igrati produžetke.

Cibonini su Amerikanci u nastavku susreta bili presudni. U utakmici koja se igrala koš na koš pogoci Harpera i Barboura bili su ključni. 

Svoj je doprinos u produžetku dao i Marčinković, a pobjedu je ipak zapečatio Rudež slobodnim bacanjem u zadnjih četiri sekunde susreta. Pri rezultatu od 96-93 domaći igrač Cankaya Yanus pogodio je samo jedno bacanje, a s druge strane Rudež je ubacio oba za konačnih 98-94 i pobjedu 'Vukova'. 

Najbolji strijelac u Ciboninim redovima bio je Damjan Rudež koji je zabio 22 poena. Brian Matthew Chase postigao je 16, a Antwain Barbour 14 poena.

Kod domaćina su prednjačili David Simon s 23 i Miljan Pavković s 22 postignuta poena.

Cibona i Radnički u međusobnim su ogledima izjednačeni. Obje su momčadi uspješnije na vlastitom terenu. Večerašnja pobjeda Cibone prva je na gostovanju.

ABA liga, 1. kolo:

Radnički – Cibona 98-94 (nakon produžetka)

Cibona: Chase 16, Suton 6, Zubčić 3, Barbour 14, Rudež 22, Marčinković 11, Blajić 0, Lalić 0, Rozić 6, Harper 11, Žižić 9, Kovačević 0.

Radnički: Pavković 22, Sinovec 14, Lučić 2, Milosavljević 0, Simon 23, Moore 2, Gaddefors 11, Birčević 7, Cankaya 5, Mijatović 8, Stojačić 0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica