Obavijesti

Sport

Komentari 19

Cibona u drami bolja od Mege, Zadar nanio 1. poraz Šibeniku

Cibona u drami bolja od Mege, Zadar nanio 1. poraz Šibeniku
1

U ponedjeljak je odigrana jedna utakmica regionalne ABA lige te domaćeg prvenstva. Cibona je u Zagrebu tijesno svladala Megu 95-93, a Zadar je u susjedskom derbiju bio bolji od Šibenika 81-72

VIDEO

U posljednjem susretu 12. kola regionalne košarkaške ABA lige Cibona je u KC Dražen Petrović pobijedila Megu Bemax 95-93 upisavši petu pobjedu ove sezone.

Cibona je jako loše ušla u utakmicu. Nakon dvije minute gosti su vodili 9-2, a nakon četiri minute i 16-4. Cibonin trener Ante Nazor je minutom odmora razbudio momčad i Cibona je do konca prve četvrtine uspjela pohvatati konce igre smanjivši zaostatak na svega koš razlike (23-24). Mega je na otvaranju druge četvrtine ponovo pobjegla na +7 (39-32), no 'vukovi' su do poluvremena okrenuli rezultat i na odmor otišli sa tri koša prednosti (46-43).

U trećoj dionici Cibona je imala 13 koševa viška (74-61), a u posljednjih deset minuta ušla je s 10 koševa prednosti (74-64). Kada se činilo kako je 'vukovi' mirno privesti utakmicu kraju u posljednjoj dionici gledali smo dramu. Tri minute prije kraja utakmice gosti su izjednačili (82-82), a minutu prije kraja imali su koš zaostatka (89-88).

VIDEO

Josip Bilinovac je s dva bacanja vratio na plus tri (91-88), a Kostja Mushidi realizirao oba bacanja za 91-90 17 sekundi prije kraja. Uslijedila su dva bacanja Ivana Novačića za 93-90, a potom je Mushidi izgubio loptu nakon čega je Novačić zabio još dva bacanja za nedostižnih 95-90. U posljednjim sekundama Mushidi je pogodio tricu za konačnih 95-93.

Cibonu su do pobjede predvodili Melvin Hubert Cleveland s 20 koševa, Novačić sa 16, Luka Žorić s 15 koševa i šest skokova te Marko Tomas s 14 koševa. Kod gostiju najefikasniji bili su Mushidi s 26 i Vlatko Čančar s 23 koša.

Cibona je ovom pobjedom skočila na osmu poziciju s pet pobjeda i sedam poraza. U vodstvu su Crvena zvezda i Budućnost s po 10 pobjeda i dva poraza, Cedevita je treća (9-3), četvrti je Partizan (6-6), a Zadar peti (6-6). Na začelju je MZT Skoplje s dvije pobjede i 10 poraza.

Za Zadar!!!! #ZdŠi

Posted by KK Zadar on 18. prosinca 2017

U ponedjeljak se igrala i jedna utakmica domaćeg prvenstva. Zadar je na svom parketu svladao Šibenik 81-72. Šibenčanima je to tek prvi poraz u devetom kolu prvenstva.

Najraspoloženiji kod Zadrana bio je Joshua Bostic s 21 poenom i šest skokova, a Mislav Brzoja dodao je 14 poena. Ivan Mileković zabio je najviše kod Šibenika, 23 uz pet skokova, a Toni Nakić ubacio je deset koševa.

Zadar i Šibenik tako su s omjerom 8-1 poravnati na drugom, odnosno trećem mjestu HT Premijer lige, iza besprijekorne Cedevite (9-0).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida