Obavijesti

Sport

Komentari 2

Cibona u novu sezonu ulazi s Robertom Kovačem u rosteru...

Cibona u novu sezonu ulazi s Robertom Kovačem u rosteru...
1

Švicarski reprezentativac Roberto Kovač potpisao je jednogodišnji ugovor s Cibonom. Prije dolaska u Cibonu igrao je zapaženo u ženevskim Lionsima. Igrač posjeduje i hrvatsku putovnicu

Cibona je u svoje redove dovela Roberta Kovača (29), švicarskog reprezentativca hrvatskih korijena. 

Hrvatskoj je javnosti postao poznat nakon nedavne zadnje utakmice pretkvalifikacija za Eurobasket 2021. godine u kojoj je Švicarskoj trebala pobjeda od 20 koševa razlike protiv Islanda kako bi izborili sljedeću fazu kvalifikacija. Roberto je u toj utakmici briljirao s 29 koševa, a puno poznatiji suigrač Clint Capela je dodao "samo" 18 koševa i 15 skokova.

Kovač igra na poziciji beka šutera, a nije mu strano ni razigravanje ekipe. Već neko vrijeme trenira s Cibonom, a sada su papiri iz Švicarske konačno stigli. Tamo je igrao za Fribourg i Lionse.

Pokretanje videa ...

- Drago nam je da je konačno završena saga s Kovačem. Igrač koji je u ova 3 tjedna pokazao da se radi o vrhunskom momku i odličnom košarkašu, timskom igraču. To je igrač koji nam je trebao. Imat će ulogu kakvu je prošle godine imao Marić. Čisti šuter. Nadam se da će nam pomoći u ostvarivanju naših ciljeva i da ćemo imati dobru suradnju. Sudeći po njegovom prezimenu, ne sumnjam da je njegov karakter vrhunski i da će nam i on pomoći također - u šaljivom je tonu završio trener CiboneIvan Velić.

- Ovo mi je novo iskustvo. Prvi put sam van Švicarske. Ovdje je organizacija super. Treneri su odlični, kao i cijeli staff. Igrači su me dočekali kao domaćeg. Inače kad sam u Švicarskoj nitko mi ne kaže da sam Švicarac, a kad sam u Hrvatskoj nitko mi ne kaže da sam Hrvat. Treniramo jako, imamo lijepu igru i svi smo fokusirani na cilj. Za mene je uvijek cilj sve osvojiti. Dosta smo mlada ekipa ali borit ćemo se sa svima. Zagreb mi je odličan kao grad, moram ga još malo bolje istražiti - izjavio je Roberto Kovač.

Dodajmo kako u četvrtak od 19 sati Cibona ima otvoreni trening za sve navijače u KC Dražen Petrović.