Obavijesti

Sport

Komentari 2

Cibona u paklu beogradske Arene ide po prvi trofej

Cibona u paklu beogradske Arene ide po prvi trofej
1

Košarkaši Cibone u 18.15 sati igraju polufinale protiv Hemofarma. Cibosi su otišli po prvi NLB trofej u povijesti, no zadatak im neće biti lagan

VIDEO

Otkad je regionalne lige Cibona čeka na trofej pobjednika tog natjecanja. Najbliže tom ostvarenju bili su u sezoni 2003/2004. kad su u neizvjesnom finalu u Zagrebu poraženi od Reflexa 71-70. Uslijedile su godine kad su bili na završnim turnirima, no nikad nisu otišli do kraja. Ove godine, s obzirom na mjesto odigravanja, posao će im biti jako težak. U "neprijateljskom" ozračju u beogradskoj Areni prva prepreka bit će Hemofarm, momčad puna talentiranih mladih igrača, za koju mnogi govore da igra najljepšu košarku u NLB ligi.
- Hemofarm je momčad koja igra pametnu košarku. Dobro su vođeni, a na Final Eightu Eurokupa pobijedili su Dinamo Moskvu. To samo po sebi govori koliko je to ozbiljna momčad. No mi ove sezone imamo snažnu momčad, igrali smo već dobro u Beogradu, ne znam zašto ne bi ponovo - rekao je Davor Kus pred put u Beograd.
Tamo će ih čekati paklena atmosfera, no navijači Crvene Zvezde i Partizana u polufinalu ne bi trebali predstavlajti problem, budući da će se "kačiti" međusobno zbog dvoboja tih dvaju rivala. Hemofarm je iz tog razloga za polufinale najbolji izbor.
- Kompozicijski gledano, više nam odgovara Zvezda, no kad se igra na neutralnom terenu. Imat će i Hemofarm podršku, ali ona će vjerojatno biti manja nego da igramo protiv Partizana ili Zvezde - mišljenja je Marin Rozić, koji je svjestan da pobjeda protiv Hemofarma puno donosi.
- Da, pet bodova za Euroligu je vrlo važno osvojiti, a prođemo li u finale, onda je sve moguće. Mi jako želimo taj trofej, napravit ćemo sve da ga uzmemo.

PRKAČIN: DA NE VJERUJEM U USPJEH, OSTAO BIH DOMA
Da ne vjerujem u uspjeh u Beogradu, ostao bih kući. Znam što tamo možemo očekivati i da posao neće biti nimalo lagan, no to je poseban način odigravanja turnira i bit će bitna inspiracija pojedinaca i kolektiva. U polufinalu nas čeka ozbiljan protivnik, momčad koja igra jako dobro i puna je kvalitetnih igrača. No mi ne zaostajemo, dat ćemo sve od sebe da osiguramo što više bodova za Euroligu i osvojimo trofej - rekao je kapetan Nikša Prkačin, kojeg jedino brine što je Cibona ispala iz natjecateljskog ritma.
- Nakom ispadanja iz Eurolige promijeili smo ritam, no kao što sam rekao, na ovakvim turnirima bitna će biti inspiracija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener