Obavijesti

Sport

Komentari 20

Šok za Cedevitu! Raspucana Cibona povela u finalnoj seriji

Šok za Cedevitu! Raspucana Cibona povela u finalnoj seriji
6

CIBONA POVELA Cibona je pobijedila Cedevitu u Domu sportova 96-87 i povela u finalnoj seriji 1-0. Imali su u trećoj četvrtini 26 razlike, a onda su nekoliko minuta prije kraja sve zakomplicirali

VIDEO

Cibona je iznenadila aktualnog prvaka Cedevitu i pobjedom 96-87 u Domu sportova povela 1-0 u finalnoj seriji doigravanja za naslov prvaka Hrvatske!

Dok je prva četvrtina bila donekle na strani domaćih (24-21), u drugoj su Cibosi odigrali fantastično i sa 46-34 otišli na poluvrijeme predvođeni odličnom igrom iskusnih Luke Žorića i Marka Tomasa.

Cedevita se dizala stihijski, uglavnom potezima Džanana Muse (16 poena) i Roka Ukića (22 poena) koji se najviše isticao u velikom minusu svoje momčadi. 

Kod 'vukova' je bio najgladniji Luka Žorić (24 poena), a pratio ga je Marko Tomas (14 poena).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Spomenuli smo, Musa je bio najraspoloženiji kod aktualnog prvaka, njegovi suigrači Markota i Cherry pokazivali su povremeno 'znakove života' u zadnjoj četvrtini kada je stvar bila gotovo riješena.

U zadnjoj četvrtini aktualni prvaci su uspjeli smanjiti zaostatak, u posljednju minutu ući sa samo šest poena minusa (86-92), ali prednost Cibone je bila prevelika da bi Cedevita došla do preokreta i pobjede

Šut je Cibonu služio jako dobro, uoči posljednje četvrtine bili su na 70 poena! Šut za tri Cibone stao je na 48 posto (12/25), Cedevita je, zanimljivo, skupila jednak broj trica, ali iz 41 pokušaja što ih je spustilo na tek 29 posto realizacije.

Cibona je imala 53 posto šuta iz igre (32/60), a Cedevita samo 42 posto (31/73). Gosti su bili nadmoćni u skoku (42-31) i nadmašili Cedevitu s gotovo dvostruko više asistencija (27-14).

'Vukovi' su tako nastavili s dobrom košarkom nakon što su izbacili Zadar u polufinalu doigravanja.

- Zdravi su i motivirani, nemaju što izgubiti, tako da će biti zanimljivo. Moramo igrati čvrsto i koncentrirano svih 40 minuta - govorio je uoči ogleda Jure Zdovc, Cedevitin trener.

Koncentracija je prvaka bila je ozbiljno uzdrmana čemu i svjedoči koš Marka Tomasa gotovo u zadnjoj sekundi treće četvrtine za +23 nakon što je Cedevita u tim momentima podizala napadačku igru. 

- Raduje me što momčad ima prostora igrati još bolje i to moji igrači osjećaju. Psihološki smo rasterećeni. Idemo pružiti ono najbolje od sebe i to je jedini ispravan put - pričao je Cibonin trener Ante Nazor prije utakmice.

Druga utakmica se u nedjelju 27. svibnja (od 20 i 30 sati) u Draženovom domu, a treća u četvrtak 31. svibnja u Domu Sportova (20 sati).

Vladavina Cedevite traje od 2014., otad imaju četiri naslova prvaka Hrvatske. Cibona, rekordni osamnaesterostruki prvak, od 2013. nije se okitila zlatom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram