Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
5 komentara

Cico Kranjčar: Engleska je pod većim pritiskom od Crne Gore

Hrvatski trener na klupi crnogorske reprezentacije pričao je uoči kvalifikacijske utakmice s Walesom o sljedećem protivniku, kao i najvećem konkurentu u skupini

Pixsell
Foto: Pixsell
5 komentara

Jedno od prvih pitanja koje je dočekalo Kranjčara bilo je da li ga brine nedostatak natjecateljske forme njegovih udarnih igrača Mirka Vučinića i Stevana Jovetića budući zbog štrajka u Seriji A sezona još nije počela.

- Ta dva igrača posjeduju velike kvalitete, imali su dobre pripreme sa svojim klubovima i imali su dobre minutaže u prijateljskim utakmicama. Mi svi znamo koliko su oni kompetitivni i vrlo su motivirani za utakmicu – rekao je Kranjčar, čija je reprezentacija nakon pet utakmica skupine G izjednačena na vrhu ljestvice s Engleskom s 11 osvojenih bodova.

Englesku danas (petak) čeka gostovanje kod Bugarske, a Kranjčar smatra de je od početka kvalifikacijskog ciklusa na momčadi Fabija Capella veći pritisak.

- Engleska je uobičajeno pod pritiskom jer ako se ne kvalificiraju izravno, ljudi će misliti da su napravili neke pogreške u kvalifikacijskom ciklusu. Engleska je uvijek pod pritiskom jer svi znaju njihove kvalitete, kao i zbog tradicije. Ali mi smo isto bili pod pritiskom od starta kvalifikacija. Naš cilj bio je ostvariti pozitivne rezultate i dokazati se sami sebi protiv najboljih momčadi u kvalifikacijama. No, nakon niza dobrih rezultata koje smo ostvarili i dobre pozicije u kojoj se nalazimo, osjećamo mali pritisak da iskoristimo priliku koja nam se ukazala i pretvorimo je u nešto pozitivno.

- Imamo veliku priliku izboriti mjesto na Euru 2012. godine. U ovoj smo prilici zbog naših kvaliteta i pozitivnih rezultata. Zato moramo ostvariti pozitivan rezultat protiv Walesa...

Kranjčar ipak upozorava da Wales nije tako loša reprezentacija kako ukazuje situacija na ljestvici (posljednji, bez osvojenog boda u četiri utakmice).

- Moram reći da sam iznenađen njihovom pozicijom. Ne samo ja, već i svi ostali smo iznenađeni s obzirom na kvalitetu. Ali, prilično sam siguran usprkos lošim rezultatima da će Wales biti motiviran dokazati se protiv nas. Moramo biti svjesni njihovih kvaliteta i moramo prići ovoj utakmici na pravi način. S pravim rezultatom možemo si otvoriti vrata Europskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj.

Naši partneri pišu
Message