Obavijesti

Sport

Komentari 90

Cico Kranjčar: Između Zdravka i mene nikad nije bilo konflikta

Cico Kranjčar: Između Zdravka i mene nikad nije bilo konflikta
1

Čim je taj poziv došao ostao sam ugodno iznenađen i počašćen. U klubu se razmišljalo samo o meni. Razgovarali smo, a razgovor nije dugo trajao, rekao je Cico

VIDEO

Cico Kranjčar je sretan čovjek jer se, nakon 18 godina, vratio u svoj Dinamo. Mobitel ne prestaje zvoniti dok lagano šeće hotelom u Moravskim Toplicma, na Dinamovim pripremama u Sloveniji. Na liniji je stalno i sin Niko, koji je prošlog tjedna potpisao za Glasgow Rangerse.

- Ugodno je nakon 18 godina ponovno biti u Dinamu. Želja je da se moj treći dolazak ispuni radošću i rezultatom - započinje Cico svoju priču.

Liga prvaka nije imperativ

Prvi čin ga čeka za manje od dva tjedna u drugom pretkolu Lige prvaka protiv Vardara.

- Liga prvaka nije imperativ, to je cilj. Ima nekih okolnosti koje mogu otežati plasman u grupnu fazu. Tako da to nije prioritet, to je naša želja. Uostalom, Dinamo je sa mnom na klupi već igrao u Ligi prvaka - kaže Cico.

Nakon što je Zoran Mamić odlučio da prihvati ponudu Al ­Nassra, Zdravko Mamić se brzo dogovorio s našim bivšim izbornikom.

- Čim je taj poziv došao ostao sam ugodno iznenađen i počašćen. U klubu se razmišljalo samo o meni. Razgovarali smo, a razgovor nije dugo trajao. Osjetio sam se prozvanim i pozvanim kao ti si taj, kao Dinamovo dijete - s ponosom u glasu ističe Kranjčar.

Već se nekoliko puta Cico spominjao kao povratnik u Maksimir. Znalo se da će se kad-­tad vratiti na klupu voljenog kluba. Pa se sad kad se vratio postavlja pitanje suradnje i odnosa sa Zdravkom Mamićem.

- Nogometna komunikacija sa Zdravkom uvijek je bila dobra. Zatvaraju se određene stranice nerazumijevanja koje je možda čak stvorila i okolina - rekao je Cico pomirljivo i nastavio:

- To se odnosi na Nikin odlazak. Da li smo mi preboljeli to što je on morao otići. To je bila profesionalna odluka i jedne i druge strane. Niko je odabrao drugi put, a Dinamo put bez njega, ali uvijek se pokušavalo težiti tome da postoje neki konflikti između mene i Zdravka, a nikakvih konflikata nije bilo. U tom periodu Zdravko i ja nismo puno pričali o tome i stvorila se atmosfera da nećemo moći komunicirati, ali komunikacija je bila na dobrom nivou.

I Niko mu je dao podršku

Sin Niko mu je dao podršku kad je odlučio da se vrati u Maksimir.

- On je pozivom rekao da zna koja je želja za mojim povratkom i da zna koliko je Dinamova želja za mojim vraćanjem - otkriva Kranjčar, koji ističe kako je najveća snaga ovog Dinama kohezija između domaćih igrača i stranaca.

Da je atmosfera unutar momčadi jako dobra, a da je tome pogodovala i dobra organizacija kluba.

Zatvoreno je zatim poglavlje Dinamo, a otvoreno je poglavlje "kockastih" i nastupa u Francuskoj.

- Rezultat je taj koji nas je učinio malo nezadovoljnima, ali igra kroz grupu i igra protiv Portugala je zadovoljila. Stvorila je jedno dobro ozračje. Dobro atmosferu - kaže Cico i odgovara na pitanje treba li Ante Čačić i dalje biti izbornik.

Idemo dalje s Čačićem kao izbornikom

- U svakom slučaju, treba nastaviti. Ima i ugovor. On će u analizi doći do poante gdje je eventualno pogriješio s tim izmjenama. Dobro je vodio reprezentaciju. Nemojmo sad reći da je Santos bio veliki mačak. Nesretni dribling Strinića ih je doveo u situaciju realizacije, a mi smo prije toga imali dvije prilike. Bilo je to nesretna okolnost - rekao je Kranjčar i za kraj poentirao:

- Ne smijemo pasti pod utjecaj toga što ćemo u kvalifikacijama za Rusiju igrati bez publike. Pa već smo u nekim utakmicama igrali i imali dobre rezultate. Bit će teško u kvalifikacijama, ali imamo kvalitetu. Idemo dalje s Čačićem kao izbornikom. On ne smije nimalo odstupiti, ovo ga je malo streslo, ali ne smije previše. Treba diskutirati, ocijeniti gdje si pogriješio i sve OK, idemo dalje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka