Obavijesti

Sport

Komentari 34

Čilić: Bilo me strah poraza, ali smirio sam se; odličan ždrijeb

Čilić: Bilo me strah poraza, ali smirio sam se; odličan ždrijeb
1

"Kudla može stvarno biti neugodan, ali mislim da je to sjajan ždrijeb za četvrto kolo jer se Nishikori povukao i otvorio se put za njega. Moram se koncentrirati na sebe"

VIDEO

Kako se pripremiti za 10-10 u petom setu? Radije bih volio da sam drugi servirao danas jer je taj prvi gem uvijek mala nervoza koliko god opušteni bili, to se i osjetilo u mom servis-gemu, rekao je Marin Čilić nakon pobjede u trećem kolu Wimbledona nad Amerikancem Johnom Isnerom za koju su mu trebala dva dana.

- Prvih nekoliko poena nisam pronalazio prvi servis i igralo se, tako da je on imao dobru priliku zaprijetiti i nije bilo nimalo jednostavno - dodao je osvajač US Opena nakon 12 minuta igre u subotu za konačnih 7-6(4), 6-7(8), 6-4, 6-7(4), 12-10.

- Uspio sam se smiriti i nakon tog gema sam zaigrao puno bolje. Srećom, u zadnjih pet-šest poena na njegov servis pogodio sam pravu stranu na reternu. Pogodivši njih nekoliko, stvorio sam mu pritisak i riskirao je na petoj meč-lopti.

Marin je u maratonskom dijelu meča u petak imao Isnera u nekoliko navrata "u konopcima", poput vodstva s breakom 3-0 u odlučujućem setu. Ali Amerikanac se vratio i sudac je naposljetku prekinuo meč zbog mraka pri rezultatu 10-10.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Prva četiri seta i većinu petoga bio sam puno bolji igrač na terenu. Ova dva seta, koja je on dobio, također sam dosta puta bio u prednosti i imao šansu napraviti break. Imao sam break i u petom i ispustio ga, što mi je stvaralo nervozu za ulazak u drugi dan. Toliko puno neiskorištenih šansi moglo me odvesti u poraz, ali ostao sam vrlo pozitivan.

- Nije nimalo lako igrati protiv Isnera koji servira strašno dobro i igra takvu igru u kojoj nema nikakvog ritma, ali mislim da sam reternirao jako dobro i servirao sam fenomenalno još jedan meč, tako da sam ovim stvarima s kojima sam ulazio u meč iznimno zadovoljan.

Marina u osmini finala očekuje meč s još jednim Amerikancem, Denisom Kudlom. Iako nikad nisu odigrali međusobni meč, puno su puta stajali sa suprotne strane mreže.

- Poznajem ga od prošle godine, trenirao sam s njim nekoliko puta, čak i na travi. Dečko može stvarno biti neugodan, ali mislim da je to sjajan ždrijeb za četvrto kolo jer se Nishikori povukao i otvorio se put za Amerikanca Kudlu. Opet moram biti koncentriran na sebe, paziti na servis i nastaviti dobro servirati. U zadnja dva meča sjajno sam ušao u ritam na servisu. Želim nastaviti tako i time ću napraviti najveći dio posla - kazao je Međugorčanin, kojemu bi nagrada za trijumf u četvrtom kolu mogao biti meč s prvim reketom svijeta Novakom Đokovićem.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio
Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu