Obavijesti

Sport

Komentari 119

Čilić iskoristio petu meč-loptu za petu pobjedu protiv Isnera

Čilić iskoristio petu meč-loptu za petu pobjedu protiv Isnera
8

Marin Čilić nastavio je impresivan niz protiv američkih tenisača. Svladao je Johna Isnera u nastavku meča 3. kola, što mu je 22. uzastopna pobjeda te 5. protiv njega

VIDEO

Amerikanci još uvijek nemaju lijeka za Marina Čilića. Najbolji hrvatski tenisač za 12 minuta nastavka meča trećeg kola protiv Johna Isnera izborio je drugi tjedan Wimbledona. Nakon četiri sata i 31 minute tenisa ukupno bilo je 7-6(4), 6-7(8), 6-4, 6-7(4), 12-10.

- Jučer sam igrao jako dobro i bio sam blizu završetka meča, više sam pritiskao na reternima, ali nikad ne znate kako će završiti drugi dan. Srećom, napravio sam break i pokazao da sam bolji - rekao je Marin nakon meča.

Marin je prvi otvorio servisom nastavak meča i brzo ušao u probleme. Isner je imao 0-30, ali Marin se izvukao s četiri poena u nizu. Odmah je Čilić uzvratio, izborio je 15-40 i dvije vezane meč-lopte. Amerikanac se izvukao asovima. Još je jednom Marin imao meč-loptu nakon izjednačenja i drugi Amerikančev servis, ali ni to nije bilo dovoljno.

Isner, međutim, nije izdržao strašan pritisak. Kod izjednačenja je napravio dvije uzastopne dvostruke pogreške i Marin je upisao 22. uzastopnu pobjedu nad nekim američkim tenisačem od 2008. Peta meč-lopta bila je sretna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Goranovi savjeti? Ništa mi posebno nije rekao, u ovakvim situacijama moraš zadržati koncentraciju. Ja sam to uspio na svom servisu i na reternima igrao dobro - dodao je Marin, koji je nanizao 22. pobjedu protiv nekog američkog tenisača. Posljednji poraz pretrpio je još 2008.

Čilić je kod 15-30 na svom servisu odigrao vrlo riskantan dropshot.

- Pokušao sam igrati različito, bio sam blizu mreže i probao sam odigrati skraćenu loptu. Imao sam takvih situacija i jučer, ali nisam odigrao - rekao je Marin nakon pobjede na terenu broj 1.

Međugorčanin će u osmini finala igrati protiv poljskog Amerikanca Denisa Kudle, koji je nakon gotovo tri sata igre u petak svladao 45 mjesta bolje plasiranog Kolumbijca Santiaga Giralda, 60. tenisača na rang-listi, rezultatom 6-2, 6-7(3), 2-6, 6-1, 6-3.

Dosad se još Čilić i Kudla nisu sreli, ali Marin bi morao proći tu prepreku i izboriti reprizu četvrtfinala protiv Novaka Đokovića. Kudla je, uostalom - Amerikanac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem