Obavijesti

Sport

Komentari 20

Čilić izjednačio Ljubin rekord: Polufinale je u pulskoj Areni?

Čilić izjednačio Ljubin rekord: Polufinale je u pulskoj Areni?
1

Marin je pokazao nivo više, koji Borna nije uspio. Zadržao je fokus sva tri seta, odigrati ovako na zemlji je fascinantno, stvarno fantastično - rekao je izbornik Željko Krajan nakon sjajne pobjede

VIDEO

Jednu od najuvjerljivijih pobjeda u Davis Cupu, a možda i u karijeri, ostvario je Marin Čilić protiv Mihaila Kukuškina. S tri puta po 6-1, nije imao zamjerki na svoju igru:

- Imao sam strašno visok nivo od početka do kraja, krenuo sam u meč fantastično. Nisam odmah imao dobar postotak servisa, ali igrao sam maestralno. Kukuškin nema tako dobar servis pa sam mogao raditi konstantni pritisak - rekao je junak našeg slavlja protiv Kazahstana.

Fenomenalni Čilić pregazio je Kukuškina, u polufinalu smo!
Fenomenalni Čilić pregazio je Kukuškina, u polufinalu smo!

Kukuškin je u petak preokrenuo meč protiv Borne Ćorića pa se očekivao malo neizvjesniji meč. Međutim, Marin je tijekom cijelog susreta bio nemilosrdan, osim pred sam kraj:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Neugodan je igrač kad uđe u ritam, protiv Borne je igrao sjajno. Ja sam malo izgubio ritam na kraju meča, malo za publiku, da bude zanimljivije - kroz smijeh je izjavio Međugorac.

Čilić je u petak imao manjih problema s lijevim zapešćem, no danas mu ništa nije smetalo:

- Igrao sam bez boli. Očekuje me nekoliko dana odmora, ali mislim da nije ništa strašno s rukom.

Ovom pobjedom izjednačio se s Ivanom Ljubičićem po broju pobjeda u Davis Cupu. Oboje sada imaju po 36 slavlja u singlu i parovima. 

Na zemljanoj podlozi nismo izgubili od 2013. godine, a sada smo bili uspješni protiv Kanade i Kazahstana. Istu taktiku mogli bismo primijeniti protiv SAD-a. Nagađa se da bismo ih mogli ugostiti u Zadru, a spominje se i pulska Arena, što bi bio pravi spektakl:

- Vjerojatno ćemo igrati na zemlji. Možda će to biti Pula, iako tamo teren nije natkriven, a i možda Zadar. Moramo dobro razmisliti i odlučiti svi zajedno što je najbolje - dodao je Čilić.

Izrazito zadovoljan bio je i Željko Krajan, koji je svjestan da će Amerikanci u polufinalu biti težak protivnik: 

- Marin je pokazao nivo više, koji Borna nije uspio. Zadržao je fokus sva tri seta, odigrati ovako na zemlji je fascinantno, stvarno fantastično. Amerikanci uvijek imaju dobar tim, ali smo ih svaki put uspijevali pobijediti. Moramo vidjeti koju ćemo podlogu izabrati, oni praktički nemaju slabe karike. Imamo vremena do rujna za odluku - zaključio je izbornik.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu