Obavijesti

Sport

Komentari 33

Čilić počeo i završio 2017. kao šesti: Ha, blago sam razočaran

Čilić počeo i završio 2017. kao šesti: Ha, blago sam razočaran
1

On je sjajan dečko koji je htio imati sjajan završetak jako dobre sezone. Ali takav je tenis, kad ne osvajaš neke poene ne možeš dobiti ni mečeve, rekao je Marinov trener Jonas Björkman

VIDEO

Kraj sezone nije donio previše dobrih vijesti za najboljega hrvatskog tenisača Marina Čilića. Međugorčanin je zaredao četiri poraza - prvo u četvrtfinalu Pariza od francuskog veterana Juliena Benneteaua, a potom i na završnom Mastersu, gdje su ga Alexander ZverevJack Sock i Roger Federer svladali u tri seta.

Iako je držao peto mjesto uoči turnira u Londonu, kraj sezone ponovno je dočekao na poziciji na kojoj je i startao - šestom mjestu.

- Blago sam razočaran za kraj sezone, pala mi je forma i moram s ekipom vidjeti zašto je to bilo tako, pogotovo u ključnom dijelu sezone, kad sam mogao završiti i na trećem mjestu - rekao je Marin u Londonu i dodao:

- Jedan od ciljeva bio je da pokušam završiti među pet, to nisam uspio i malo me dijelilo do doga. Došao sam do broja četiri prije nekoliko tjedana i to je velik uspjeh. Pokušat ću ići i stepenicu više u sljedećoj sezoni, bilo bi fenomenalno. Mislim da sam napredovao s igrom, vjerujem da ću biti još konstantniji.

- Veliko je razočaranje za Marina i za sve nas u ekipi. On je sjajan dečko koji je htio imati sjajan završetak jako dobre sezone. Ali takav je tenis, kad ne osvajaš neke poene ne možeš dobiti ni mečeve. Moramo gledati pozitivno na ovu sezonu, uvijek možemo učiti na greškama i pokušati ih popraviti za sljedeću godinu - kazao je Čilićev trener Jonas Björkman.

Borna Ćorić zadržao je 48. mjesto, a Ivo Karlović 79. Četvrti Hrvat među Top 200 odsad je Viktor Galović koji je napredovao 20 pozicija, na 193. mjesto ATP-ljestvice.

Prvo i drugo mjesto zadržali su Rafael Nadal odnosno Roger Federer, a na treće je mjesto, osvajanjem završnog turnira, došao Bugarin Grigor Dimitrov. Četvrti je Nijemac Zverev, a peti Austrijanac Dominic Thiem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica