Sport

Komentari 30

Čilić bio na korak do povratka pa nestao u premijeri na zemlji

Čilić bio na korak do povratka pa nestao u premijeri na zemlji

Prvi hrvatski reket nije se proslavio u premijernom sezonskom meču na zemlji. U 2. kolu Monte Carla pobijedio ga je Argentinac Guido Pella sa 6-3, 5-7, 6-1 nakon dva sata i 18 minuta igre

Marin Čilić je sa 53 neprisiljene pogreške 'sam sebe izbacio' iz svog prvog ovosezonskog turnira na zemlji. Pobijedio ga je Guido Pella s 2-1 u setovima i tako si osigurao 3. kolo protiv boljeg iz ogleda Wawrinke i Cecchinata.

Nije Marin dobro izgledao u prvom setu. Mučio se na servisu, dok je na reternu imao svojih bljeskova. Presudan je vjerojatno za Marinovu psihu bio jedan 'drive' volej kojeg je pokušao smjestiti po paraleli umjesto po otvorenoj dijagonali jer je Pella već ispao iz ritma. 

Nakon toga Argentinac je napravio break za 4-3 pa zatim potvrdio svoj servis i uzeo Čilićev za 6-3 u prvom setu. Smirio se Marin i pokazao dašak pravog Čilića u drugom setu. Startao je s 0-2, ali popravljao je igru i došao do 5-4 i servisa za set. No, i tada se u igru uključio Čilić koji je glatko izgubio svoj servis, da bi u sljedećem gemu uzvratio istom mjerom i na kraju slavio sa 7-5.

U trećem setu Marin je u potpunosti podbacio i nije osvojio gem na servisu, a većina udaraca bekendom završili su u mreži ili pak autu. Na kraju je Pella slavio 6-1 dok će Marin na uranjeni nastavak priprema za nadolazeći zemljaški dio sezone.

Najčitaniji članci