Obavijesti

Sport

Komentari 31

Chelsea: Werner je naš! Leipzig: Nije dok ne završi Liga prvaka

Chelsea: Werner je naš! Leipzig: Nije dok ne završi Liga prvaka

Prvi veliki transfer korona-prijelaznog roka je gotov: Timo Werner za 68 milijuna dolara ide u Chelsea. Englezi su objavili 'Tu je već u srpnju'. Šef RB Leipziga Nagelsmann urla: 'Valjda će odigrati Ligu prvaka do kraja'?!

VIDEO

Udarac kakav je pandemija korona virusa zadala nogometu može se riješiti samo najmanje lošim mjerama. Idealnih nema. Što se prijelaznog roka tiče prvi dokaz za to europski je nogomet dobio danas.

VIDEO: KAD WERNER LANSIRA PROJEKTIL

Pokretanje videa...

00:27

Prvi ovoljetni mega-transfer je gotov. Chelsea je i službeno objavio: 'Timo Werner je naš! Ostaje u RB Leipzigu do kraja sezone, a onda prođe liječnički i kod nas u Londonu je u srpnju'.

Odšteta fiksna, 68 milijuna dolara u blagajnu Nijemaca i svi sretni, sve jasno i riješeno? O ne... Ni izbliza. Jer briljantni Elfov 24-godišnji golgeter Leipzig je ove sezone odveo u četvrtfinale Lige prvaka, a zbog odgode uzrokovane pandemijom Liga prvaka se nastavlja u kolovozu.

I sad bi Werner trebao otići iz kluba za koji igra od početka sezone bez da s tim istim klubom nastavi igrati Ligu prvaka i otići u Chelsea? Nijemci su, blago rečeno, žestoko razočarani.

A nemaju nikakvog pravnog i zakonskog temelja Wernera spriječiti da ode u trenutku u kojem - završi Bundesliga. Jer Uefa je odredila kako 'nitko tko promijeni na klub tijekom ovog prijelaznog roka ne može u kolovozu igrati za novi klub u završnicama Lige prvaka i Europske lige'.

2018 World Cup Qualifications - Europe - Czech Republic vs Germany

Chelsea je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka kod kuće izgubio od Bayerna 0-3 pa ima jedva i teoretske šanse da se plasira u četvrtfinale, na 'Final Eight' pa onda možda i dalje u nastavku Champions League koji će se igrat na turniru u Lisabonu.

A RB Leipzig je prije prekida sezone odigrao obje utakmice osmine finala, izbacio prošlosezonskog finalista Tottenham i još 10. ožujka prošao u LP četvrtfinale.

I sad bi trebao (a ako hoće: može i smije) mahnuti na pozdrav klubu u kojem je već četiri godine sa 'Auf wieder sehn, ljudi. Sretno u osmom mjesecu... Odo' ja u London'!

U Chelseaju su oduševljeni pojačanjem, šefica Marina Granovskaja cvate:

- Cijela nogometna Europa žudi za Wernerom, ali on je sada naš, Chelseajev. Nas je odabrao! Ne možemo dočekati da dođe u London, a dok ga čekamo i njemu i Leipzigu želimo svu sreću u nastavku sezone.

Nijemci? Ludi od frustracije zbog donedavno nezamislive rupe u nogometnom transfer-zakonu:

- Ma naravno da želimo i da bi jedino normalno bilo da Timo do kraja odigra sezonu za nas, uključujući i Ligu prvaka, normalno! Ali... To smo sada na ničijoj zemlji. Nema nikakve regulative. Jedino što možemo je sjesti s njegovim narednim klubom i pokušati se dogovoriti - izjavio je šef struke RB Leipziga Julian Nagelsmann dok mu je para šištala iz ušiju od nemoći.

Leipzigova logika 'pa normalno je da igrač završi sezonu u klubu za koji igra dok ga čeka četvrtfinale Lige prvaka' - ima sav smisao ovog svijeta.

Chelseajeva logika 'nema razloga da da iskrcamo 68 milijuna i onda nam se igrač ozlijedi prije nego što odigra ijednu minutu za nas' - ima sav smisao ovog svijeta.

Prijelazni rok na najvišoj mogućoj nogometnoj razini počeo je - cirkusom!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica