Obavijesti

Sport

Komentari 2

Ćiro: Kako sam '82. motivirao igrače? Pa ubio sam ih pričom!

Ćiro: Kako sam '82. motivirao igrače? Pa ubio sam ih pričom!
4

Sretan sam što se vraća Hajrović, a Prosinečkom ću 'je... majku' što ga ne zove u reprezentaciju, pa kao da Bosna i Hercegovina ima milijun takvih igrača na raspolaganju, rekao je Ćiro Blažević

VIDEO

Dinamo će danas odraditi još jednu povijesnu utakmicu, u uzvratnom dvoboju protiv Viktorije Plzen tražiti plasman u osminu finala Europske lige.

A plavi su već igrali povijesne dvoboje na taj datum, one starije generacije navijača s osmijehom na licu pamte 21. veljače 1982. godine. Dinamo je tada u Maksimiru svladao (3-0) Crvenu zvezdu, započeo pohod prema toliko očekivanom naslovu prvaka.

Pokretanje videa...

Dinamo 'Dan medija' 06:32



- Ma čovječe, kako se ne bi sjećao tog datuma i te utakmice, svaki stariji navijač Dinama s ponosom se sjeća tog dana. Malo nas je ostalo živih, ali te se Crvene zvezde svi dobro sjećamo - kaže Ćiro Blažević koji je svoje tadašnje igrače tog dana motivirao - pričom.

- Sine, 'ubio' sam ih u pojam pričom. Toliko sam ih uvjerio da će postati prvaci ako pobjede Crvenu zvezdu da su oni letjeli terenom. To je bilo presudno, uvjeriti igrače da nam baš ta pobjeda treba za naslov prvaka. I imao sam pravo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
 


A kako bi vi na mjestu Nenada Bjelice motivirali igrače za današnji ogled s Viktorijom?

- To će za sada ostati moja tajna, no i ona će biti ispisana u mojoj knjizi. I svi ćete moje načine motivacije jednoga dana moći pročitati u toj knjizi. Nenad Bjelica stvarno zna svoj posao, ne treba mu sada previše pametovati sa strane. A i igrači su u prvoj utakmici, bez obzira na poraz, osjetili da su bolja momčad, to je jako bitno.



Što očekujete od današnje utakmice?

- Iskreno, ja već drhtim! Mi jesmo favoriti, ali to nam je ogroman hendikep. Bitno je da dečki daju i zadnji atom snage, samo na tako u nogometu može pisati povijest. A ova je utakmica baš takva, povijesna. Sretan sam što se vraća Hajrović, on je paklen igrač, ma 'jeb.. ću ma...' Prosinečkom što ga ne zove u reprezentaciju. Kao da u BiH ima puno takvih igrača.

A imate li vi kakav savjet za Nenada Bjelicu?

- Bjelica se pokazao sjajnim trenerom psihologom, siguran sam da će on sam naći prave impulse, neophodne riječi kojima će prije utakmice u svlačionici dodatno galvanizirati Dinamo. I da će njegova momčad od prve minute krenuti u juriš za tim neophodnim golom i pobjedom koja će nas odvesti dalje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener