Obavijesti

Sport

Komentari 0

Ćiro oduševio Čeferina: Ovako me nitko nikad nije pozdravio

Ćiro oduševio Čeferina: Ovako me nitko nikad nije pozdravio
1

Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin došao je u Zagreb kako bi prihvatio funkciju ambasadora Sportskih igara mladih. S velikog video zida javio se Luka Modrić iz Madrida i čestitao na ulasku u obitelj

VIDEO

Poznajete li Ćiru Blaževića, pitao je Davor Šuker predsjednika Uefe u predvorju hotela Esplanade odvlačeći ga prema Ćiri.

- Ćiru? Kako ne, legenda - rekao je Čeferin pružajući ruku.

- Vi ste nam uzor, u pi... materinu - povikao je Ćiro.

- Još mi nitko nikad nije rekao: ‘Vi ste nam uzor, u pi... materinu’ - odgovorio je Čeferin i nasmijao sve prisutne.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sportske igre mladih svake godine okupljaju više od 200.000 djece iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, što ih čini najmasovnijom sportskom manifestacijom u Europi. Ambasadori Sportskih igara su Luka Modrić, Edin Džeko, Nemanja Matić, a pridružio im se i predsjednik Uefe Aleksander Čeferin, koji je objasnio kako je došlo do suradnje.

- Bio sam na svadbi i zazvonio je telefon. Hrvatski broj. Kako imam puno prijatelja u Hrvatskoj, javio sam se. Predstavio se kao Zdravko Marić, predsjednik Igara mladih, a ja sam ga pitao otkud mu moj broj. Nije htio odgovoriti pa sam mu rekao: ‘Gledajte, ako nećete reći otkud vam broj, nećemo razgovarati’. Prošlo je mjesec dana, kad opet zvoni nepoznati broj. Ruski broj. Kako je i Rusija članica Uefe, javim se. I razgovor krene ovako:

- Halo, ovdje Zdravko Marić, imam jedan odličan projekt.

- U redu, ali otkud vam broj?

- Ne mogu vam reći.

- Gledajte, dok mi ne kažete otkud vam broj, odnosno tko vam je dao broj, nema razgovora.

Nakon toga me nazvao Predrag Mijatović, također ambasador Igara i kaže: ‘Čeferin, ja sam mu dao broj, projekt je dobar’. I tako sam došao u projekt.

Kroz projekt je prošlo gotovo dva milijuna djece, a nagrade su primili Tomislav Mamić, vlasnik Tommyja, Dragan Stajković, generalni direktor kompanije Bambi A. D. i Lana Popović, predsjednica Grupe za srednju i istočnu Europe Coca Cole.

Zagreb: Predsjednik UEFA-e Čeferin postao počasni ambasador Sportkih igara mladih

U jednom trenutku iz Madrida se na velikom ekranu javio Modrić.

- Gospodine Čeferin, čestitam vam na ulasku u našu obitelj. Uz vaš angažman, ovaj projekt će još više rasti. Veliki pozdrav iz Madrida - javio se Luka Modrić i razveselio sve prisutne u hotelu Esplanada.

Inače, u 202. godini Plazma Sportske igre mladih će zajedno s MUP-om provoditi veliku edukativnu akciju borbe protiv nasilja na sportskim terenima. Ministar Davor Božinović podržava Igre u zajedničkim nastojanjima promoviranja fair-playa i promocije nenasilja na terenima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener