Obavijesti

Sport

Komentari 20

Ćiro: Šokiran sam! Falit će nam jako, ali moramo ga poštovati

Ćiro: Šokiran sam! Falit će nam jako, ali moramo ga poštovati
3

Cijela Hrvatska je drhtala dok je pucao penale protiv Danske i Rusije i svaki Hrvat bio je u tim trenucima uz njega. I zbog toga mu treba reći hvala i poštovati njegovu odluku, ma koliko teška i bolna bila, kaže Ćiro

VIDEO

Jako sam tužan radi odluke Ivana Rakitića da napusti reprezentaciju, ma ne tužan, nego sam šokiran. On je obilježio jednu epohu u nacionalnom dresu ali je trebao mladim igračima još dati malo podrške na terenu, pogotovo pomoći svojim iskustvom na Euru, kazao je legendarni izbornik Miroslav Ćiro Blažević, koji je za Rakitića imao samo riječi hvale.

POGLEDAJTE VIDEO: Rakitićev oproštaj od 'vatrenih'

Pokretanje videa...

Rakitić 01:30

- Rakitić je divan dečko, plemenit igrač, siguran sam da bi itekako bio neophodan da ovu nadarenu mladost vodi i na Euru. Ali eto, ostali smo bez njega....Ja ću zauvijek pamtiti da je u Rusiji dva navrata držao sudbinu sreće ili nesreće u svojim nogama, i oba puta ga je majstorski zakucao u mrežu. I toga ćemo se sjećati zauvijek. Radi se o plemenitom nogometašu, ne igraču, nego baš nogometašu, i sigurno je da će nam svima nedostajati, najviše mom dragom Zlatku Daliću. Ivan je odlučio, tu njegovu odluku treba poštovati, sve ostalo je glupost.  On je sigurno dobro razmislio i bilo bi nenormalno da ga se sada moli da se vrati. Naći će Dalić već neko novo rješenje...

Svečani doček Vatrenih na Trgu bana Josipa Jelačića

U razloge koji su Ivana ponukali na ovaj potez teško je proniknuti.

- Tko zna kakve on ima dogovore sa Sevillom i sa svojom obitelji. Vjerujem da su dobro odvagnuli i donijeli najbolju odluku. Ostaje da mu se zahvalimo za sve što je učinio, a učinio je jako puno.... - kaže legendarni trener svih trenera i dodaje:

- Cijela Hrvatska je drhtala dok je pucao penale protiv Danske i Rusije i svaki Hrvat bio je u tim trenucima uz njega. I zbog toga mu treba reći hvala i poštovati njegovu odluku, ma koliko teška i bolna bila. Ivan je divan dečko, sjajan nogometaš, momak iz prave 'biblijske' obitelji. Stvarno mi je jako žao, šokiran sam što više neće igrati za reprezentaciju...

Katalinić: Okidač je transfer u Sevillu

- Sigurno je ovo odluka koja je iznanadila sve, ne samo navijače nego i ljude u Savezu i izbornika Dalića, ali treba je poštovati, kao što smo poštovali i odluke Danijela Subašića, Marija Mandžukića i Vedrana Ćorluke nedavno te brojnih drugih igrača prije njih. Svatko najbolje osjeti kada mu je vrijeme za odlazak - rekao nam je Ivan Katalinić, legendarni hrvatski trener i Ćirin pomoćnik na putu do francuske bronce.

- Vjerujem da je ovaj Ivanov potez motiviran transferom u Sevillu, sad kad se vratio u klub u kome je igrao jako veliku ulogu želi još jednom pokazati da je igrač za najveće domete. Sigurno mu desetak utakmica godišnje i cijelo ljeto predstavljaju opterećenje u 32. godini te to vrijeme želi iskoristiti za odmor i regeneraciju kako bi mogao dati maksimum u klubu.

- Njegov motiv je sigurno maksimalan, a procjena da u ovim godinama i na razini na kojoj igra u Sevilli neće moći biti jednako dobar nagnala ga je da se umirovi.

- Pravo vrijeme je onda kad igrač osjeti, a ne kad mi to sa strane vidimo. Sigurno je novi klub, želja da više vremena provede s obitelji, smjena generacija u reprezentaciji odigrala ulogu. Ne zaboravimo i korona virus koji je dodatno zakomplicirao sve.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani