Obavijesti

Sport

Komentari 63

Guardiola prekinuo prokletstvo četvrtfinala: City ide na PSG!

Guardiola prekinuo prokletstvo četvrtfinala: City ide na PSG!
8

I drugi put Manchester City pobijedio je Borussiju Dortmund, opet s 2-1. Iako, Nijemci su poveli i u tom trenutku bili u polufinalu, no na PSG će City s kojim je Guardiola prekinuo prokletstvo četvrtfinala

Nogometaši Manchester Cityja izborili su plasman u polufinale Lige prvaka nakon što su u obje utakmice četvrtfinala pobijedili Borussiju Dortmund rezultatom 2-1, baš kao i u prvoj utakmici.

Borussia je u uzvratnom susretu u Dortmundu povela u 15. minuti golom Judea Bellingham, izjednačio je Riyad Mahrez iz kaznenog udarca u 55. minuti, a rezultat je okrenuo Phil Foden u 75. minuti.

Nakon što je posljednje tri sezone ispadao u četvrtfinalu (Lyon, Tottenham, Liverpool), City je napokon stigao do polufinala. Posljednji put se među četiri najbolje momčadi "Starog kontinenta" probio 2016. kada je u dvije utakmice izgubio od Real Madrida.

Ovoga puta Guardiolini "Građani" će kartu za finale tražit protiv PSG-a koji je izbacio aktualnog prvaka Europe Bayern.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Champions League - Quarter Final Second Leg - Borussia Dortmund v Manchester City

Domaćin je odlično krenuo u susret i u sedmoj minuti priliku je imao Mahmoud Dahoud, no pucao je ravno u Edersona. Međutim, u 15. minuti Jude Bellingham je bio precizan i Borussija je povela. Lopta se u kaznenom prostoru odbila do 17-godišnjeg engleskog veznjaka koji je s 13 metara pogodio lijevi gornji kut Edersonova gola.

Bellingham je sa 17 godina i 289 dana postao drugi najmlađi igrač koji je postigao pogodak u fazi na ispadanje Lige prvaka. Mlađi od njega bio je tek Bojan Krkic koji je u travnju 2008. za Barcelonu u susretu protiv Schalkea zabio sa 17 godina i 217 dana. Bellingham je postao i tek drugi igrač u povijesti LP koji je prije 18. rođendana sakupio deset nastupa, prvi je bio Youri Tielemans 2014.

City je bio korak do izjednačenja u 25. minuti, De Bruyne je sjajno opalio, no uzdrmao je okvir gola. U 32. minuti odličnu priliku imao je i Mahrez, no nije zabio. Do kraja poluvremena zaprijetio i Oleksandr Zinčenko, ali je Hitz zaustavio njegov udarac.

Champions League - Quarter Final Second Leg - Borussia Dortmund v Manchester City

Borussia je na poluvremenu imala rezultat koji joj je osiguravao plasman u polufinale, no "Građani" su u nastavku susreta okrenuli rezultat.

Izjednačio je Mahrez u 55. minuti iz kaznenog udarca koji skrivio Emre Can igrajući rukom. Španjolski sudac Carlos del Cerro Grande je konzultirao VAR i pokazao na bijelu točku, a siguran je bio Mahrez zabivši za 1-1.

Domaćin se mogao vratiti u vodstvo u 69. minuti, Reus je izveo slobodan udarac, a Hummels poslao glavom loptu malo iznad prečke.

No, u 75. minuti sve je bilo gotovo. Silva je izveo korner dodavši do Fodena koji je iskosa s ruba kaznenog prostora opalio i pogodio za 2-1. Mladi, 20-godišnji veznjak je tako postao Cityjev junak nakon što je i u prvom susretu zabio pobjednički pogodak u 90. minuti.

Champions League - Quarter Final Second Leg - Borussia Dortmund v Manchester City
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA 21:00 , SIGNAL IDUNA PARK, DORTMUND
Borussia Dortmund
Bellingham 15'
1 : 2
Manchester City
Mahrez 55' (p), Foden 75'
Sortiranje događaja
90+4'

Kraj utakmice! City je u polufinalu Lige prvaka i igrat će protiv PSG-a.

Uh, kakav će to biti spektakl...

88'

Upisat će Sterling zadnjih šest-sedam minuta... Izašao je Mahrez.

83'

Da bi Borussia prošla, treba u zadnjih 10-ak minuta zabiti tri gola, a ne primiti nijedan. To izgleda - nemoguće, ukratko.

75'

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Ma što gol, golčina Fodena! City vodi 2-1!

Izveo je City korner, ali Silva je dodao za Fodena koji je opalio pravu bombu s desnog ruba kaznenog prostora i uz prvu vratnicu iznenadio Hitza.

24sata
74'

Hiiiitz! Čuva Borussiju njen golman u kakvim-takvim nadama. De Bruyne je prošao s loptom obranu domaćina, došao na 14 metara, ali Hitz je sjajno reagirao.

Komentari 63