Obavijesti

Sport

Komentari 71

Drama na Calderonu: Atletico u četvrtfinalu nakon 16 penala!

Drama na Calderonu: Atletico u četvrtfinalu nakon 16 penala!
13

City je odigrao 0-0 protiv Dinama iz Kijeva u pravoj uspavanci. Samo najhrabriji dočekali su kraj. Atletico je izbacio PSV nakon dramatičnih penala na Calderonu

VIDEO

Atletico i PSV u 210 minuta nisu uspjeli zabiti, a tek 16. penal odlučio je pobjednika osmine finala Lige prvaka. To je Atletico Madrid koji je izbacio PSV u pravoj drami na Vicente Calderonu.

Madriđani su dočekali Nizozemce kao favoriti u uzvratnoj utakmici, no Simeoneova momčad nije uspijevala pronaći put do toliko željenog gola u regularnih 90 minuta, kao ni u pola sata produžetaka. 

Atletico se nametnuo od prve minute, PSV se uglavnom branio, ali kad bi Nizozemci u onim rijektim slučajevima krenuli naprijed, Atletico bi bio na mukama.

Kao u 58. minuti kad je Locadia pucao, a slovenski golman Jan Oblak odbio u stativu. Madriđani su pokušavali, ali svi napadi odbijali su se od nizozemske obrane na čelu s golmanom Zoetom.

Nakon produžetaka penali su odlučivali pobjednika. Zanimljivo, Phillip Cocu u 118. minuti uveo je Narsingha, čovjek bi pomislio, specijalista za penale, ali upravo je on jedini promašio i to 15. penal. I nije neki specijalist.

Iza njega loptu je uzeo Juanfran i pogodio za četvrtfinale Lige prvaka.

Cityjev povijesni četvrtfinale

Manchester City dvaput je igrao osminu finala Lige prvaka, ali ovo mu je prvi četvrtfinale. Izborio ga je protiv kijevskog Dinama zahvaljujući 3-1 pobjedi u Ukrajini prije tri tjedna. U uzvratu su City i Dinamo odigrali 0-0 u utakmici u
kojoj su navijači prvi udarac u okvir gola vidjeli nakon sat vremena.

Domagoj Vida igrao je cijelu utakmicu za kijevski klub, a kakva je bila utakmica dovoljno govori komentar nekadašnjeg igrača Uniteda, Leicestera, Blackburna i velškog reprezentativca, Robbieja Savagea, koji je u komentaru za BBC rekao da nema onih zvjezdica na početku, mislio bi da se radi o drugoligaškoj utakmici.

Kijevski Dinamo nikad nije slavio na gostovanju kod engleskih klubova, a malo je tko očekivao da će to napraviti večeras. No Dinamu ne bi bilo dosta ni 2-0. City je u prvih 25 minuta ostao bez dva stopera (Kompany, Otamendi).

Englezi su bez problema držali prednost iz prve utakmice, a Navas je bio najbliži golu u drugom dijelu kad je pogodio stativu. Dinamo je imao najbolju šansu u sudačkoj nadoknadi nakon što je Hart obranio zicer Gonzalezu.

Osmina finala, uzvratne utakmice:

Manchester City - Dinamo Kijev 0-0 (3-1 iz prve utakmic)
Atletico Madrid - PSV 0-0 (0-0) 8-7 nakon penala
 

UŽIVO: Atletico - PSV 0-0 (0-0) 8-7 nakon penala

8-7 Juanfran pogađa za četvrtfinale!

7-7 Narsingh je pogodio prečku!

7-7 Luis zabija. Pa ima li ovome kraja...

6-7 Arias je zabio. 

6-6 Gimenez iz sve snage!

5-6 PSV opet vodi. Kakva drama... Lestienne je zabio.

5-5 Torres majstorski. 

4-5 Moreno je zabio za 5-4 PSV-a.

4-4 Kako je ovo ušlo! Saul se igra s potencijalnim srčanim udarima na tribinama.

3-4 Bruma zabija bez problema.

3-3 Koke po sredini za 3-3.

2-3 Pröpper zabija za 3-2 prednost Nizozemaca.

2-2 Gabi jedva. Atletico je izjednačio.

1-2 Guardado za 2-1 prednost PSV-a.

1-1 Atletico je izjednačio. Griezmann je miran.

0-1 PSV vodi! Van Ginkel je zabio.

Da vidimo kako stoje Atletico i PSV u raspucavanjima u Europi. Atletico ima jednu pobjedu i dva poraza nakon penala, a PSV ima tri pobjede i jedan poraz.

120' Kraj drugog produžetka. Penali na Vicente Calderonu.

117' Igrači kao da jedva čekaju penale. Nitko ne želi riskirati i dobiti gol nakon nekakve pogreške.

112' Osam minuta do penala.

106' Počeo je drugi produžetak.

105' Kraj prvog produžetka.

105' Atletico ima slobodnjak za 18,19 metara. Kakva šansa... Ode... Gabi se nije proslavio. 

100' Igrači PSV-a prelaze centar samo ako moraju. Nastavlja se dominacija Atletica, ali što mu to vrijedi kad ne mogu zabiti. Hoćemo li gledati penale?

91' Počeo je prvi produžetak u Madridu. Atletico protiv PSV-a, tko će u četvrtfinale?

Manchester City - Dinamo kijev 0-0 (3-1 prva utakmica) 

90' Gotovo je i u Manchesteru. City protiv Dinama iz Kijeva 0-0. Samo najhrabriji dočekali su kraj nakon nogometne uspavanke i susreta u kojem u sat vremena nije bilo udarac u okvir. City je prvi put u povijesti izborio četvrtfinale Lige prvaka...

90' Gotova utakmica u Madridu. Produžeci na Vicente Calderonu! Atletico Madrid i PSV u 180 minuta nisu uspjeli zabiti. Sve miriše na penale, ali pričekajmo dva produžetka od po 15 minuta.

80' Sve smo bliže produžecima na Calderonu. City je već osigurao četvrtfinale.

70' Više od sat vremena navijači u Manchesteru morali su čekati na udarac u okvir. Prvi na utakmici. Pucao je Jarmolenko. Prava dosada između Cityja i PSV-a. No u Madridu će biti svega. PSV drži nulu i to ne samo da je drži, umalo je šokirao Atletico kad je Oblak odbio loptu u stativu. Smiješe se produžeci...

61' Bude se igrači. Navas je pogodio stativu. Zasad najbolja šansa Cityja.

58' Kakva sreća za Atletico! Stativa je spasila Madriđane. Stativa i Oblak. PSV je imao šansu utakmice, ali slovenski golman odbija loptu u stativu.

56' Nema uzbuđenja u Manchesteru. Prava dosada na terenu. Dinamo se boji napasti, City sramežljivo prijeti, onako, tek toliko. U Madridu Atletico dominira protiv PSV-a, ali Nizozemci drže nulu.

46' Počelo je drugo poluvrijeme u Manchesteru gdje City drži 3-1 iz prvog susreta protiv Dinama iz Kijeva. Drugi dio počeo je i u Madridu gdje Atletico i PSV i dalje imaju isti rezultat kao i nakon prve utakmice (0-0).

45' Završilo je i u Manchesteru. Zasad City bez problema drži 3-1 iz prve utakmice, ali s dva ozlijeđena stopera (Kompany i Otamendi) stanje ne izgleda bajno za buduće utakmice.

45' Kraj prvog dijela u Madridu. Atletico dosta bolji od PSV-a, ali mreže i dalje miruju. 

23' Oba su pala! Nevjerojatno. City je u 23 minute ostao bez dva stopera. Prvo je Belgijac Kompany morao van zbog ozljede, a istim putem krenuo je i Otamendi umjesto kojeg je ušao Demichelis.

20' Ako su se ukrajinski navijači nadali čudu, ovaj podatak će ih baciti u očaj. Dinamo Kijev nikad u povijesti nije dobio na gostovanju u Engleskoj.

15' Atletico je protiv PSV-a u drugoj utakmici imao dvije sjajne šanse, Griezmann i Godin, ali nije pogodio. Ostaje 0-0.

7' Loše vijesti za City. Vincent Kompany je već vani. Ozlijedio se belgijski stoper i umjesto njega ušao je Mangala.

1' Počela je utakmica u Manchesteru. U isto vrijeme krenuli su i u Madridu. Manchester City - Dinamo Kijev, Atletico Madrid - PSV Eindhoven.

20:30 Evo i sastava s druge utakmice Atletico Madrida i PSV-a:

Atletico: Oblak, Godin, Luis, Koke, Griezmann, Fernandez, Gabi, Saul, Juanfran, Carrasco, Gimenez

PSV: Zoet, Isimat-Mirin, Moreno, Arias, Bruma, Pröpper, De Jong, Willems, Guardado, Locadia, Van Ginkel

20:30 Domagoj Vida igra od prve minuta za kijevski Dinamo.

20:15 Manchester City slavio je 3-1 u prvoj utakmici osmine finala protiv kijevskog Dinama. Engleski klub je nakon dva nastupa u osmini finala nadomak prvog četvrtfinala Lige prvaka u povijesti. City dočekuje Dinamo na Etihadu, a Domagoj Vida i Ukrajinci trebaju pravo čudo za prolazak u četvrtfinale. U drugoj utakmici večeras Atletico Madrid na Vicente Calderonu dočekuje PSV. Prva utakmica u Nizozemskoj završila je bez pobjednika i golova (0-0).

Manchester City

Hart
Kompany
Zabaleta
Fernando
Agüero
Navas
Silva
Clichy
Fernandinho
Otamendi
Toure

Dinamo Kijev

Šovkovskij
Veloso
Antunes
Dragovic
Jarmolenko
Garmash
Husev
Vida
Bujalski
Kačeridi
Teodorczyk

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani