Obavijesti

Sport

Komentari 28

Conte: Iduće godine ostajem u Londonu samo ako dođe obitelj

Conte: Iduće godine ostajem u Londonu samo ako dođe obitelj
1

O njegovu ostanku u Chelseaju i iduće sezone nitko ne dvoji, no Antonio Conte postavio je jedan uvjet oko kojeg nema rasprave - u London se moraju doseliti supruga Elisabetta i kćer Vittoria

VIDEO

Chelseajev trener odradio je svoju prvu sezonu u karijeri izvan Italije. Nakon što je Antonio Conte u igračkim danima nosio dres Leccea i Juventusa, a kao trener vodio Arezzo, Bari, Atalantu, Sienu, Juventus i Italiju, prošle godine otisnuo se na Otok. Preuzeo je Chelsea i odmah napravio velike stvari s momčadi koja je prošlu sezonu završila na nevjerojatnom desetom mjestu. Osvojio je naslov s gotovo istim igračima i oduševio Engleze. A sve to bez najvažnijih dama u svom životu, supruge Elisabette i kćeri Vittorije koje su ostale u Italiji.

- Ako ću i iduće sezone ostati u Chelseaju, u London se mora doseliti i moja obitelj. Ne dolazi u obzir da odradim još jednu godinu razdvojen od njih. Uz to, bilo bi sjajno da moja kćer živi u stranoj zemlji - rekao je Conte i najavio razgovor s gazdom Chelseaja:

- Moj zadatak bio je postaviti temelje za Chelsea kako bi mogao pobjeđivati u kontinuitetu. I prije mog dolaska Chelsea je bio velik klub, no nisu bili konstantni. Osvojili su Ligu prvaka, a onda ispali u prvom krugu, osvojili su Premiership, a onda završili deseti... Chelsea jednostavno mora pronaći stabilnost na vrhu. Uskoro ću pričati s Romanom Abramovičem.

Iako je pobjednički završio sezonu, nije sve bilo bajno za talijanskog stručnjaka u Londonu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Istina, nije sve bilo 'med i mlijeko'. Po dolasku je bilo krasno, no put kroz sezonu nije bio tako sjajan. Ponavljam, jako mi je nedostajala obitelj.

Chelsea players celebrate with manager Antonio Conte  after the match

Odmah nakon što je zasjeo na klupu londonskog kluba Conte je uveo velike promjene. A kad inozemni trener krene raditi promjene u momčadi punoj zvijezda, uvijek postoji opasnost od pobune.

- Igrači su sjajno prihvatili moje metode. Imamo jako intezivne treninge, novi način prehrane, novu formaciju (3-4-3), radimo video-analize, shvatili su koliko su važni detalji u pripremi utakmice. Osjećam se baš ispunjeno. Beskompromisan sam u svom radu, no sada sam nekako fleksibilniji. Shvatio sam da moram zažmiriti na neke stvari, poput navike igrača da prije utakmice jedu kajganu. Jednostavno morate prihvatiti tradiciju zemlje u kojoj radite.

Kako mu je rad u Londonu bio prvi inozemni, Conte je morao usavršiti i jezik.

- Morate naučiti jezik svojih domaćina iz poštovanja. Znao sam ga, učio u školi, no uzeo sam intezivni dvotjedni tečaj kako bih ga usavršio. Bilo je to kao penjanje na planinu, no uz jaku motivaciju ništa nije nepremostivo. Ipak, jezik je potpuno nebitan ako ne znate prenijeti emociju na igrače. Recimo, mnogi sveučilišni profesori nisu dobri učitelji - zaključio je Conte.

On, recimo, u svijetu nogometa spada u sami vrh sveučilišnih profesora, po mnogima i je i najbolji, a sada je dokazao da je savršen učitelj. Roman Abramovič je pogodio, jako dobro zna zašto je svoju milijunsku igračku dao u ruke talijanskom stručnjaku koji velike momčadi čini još većima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...