Obavijesti

Sport

Komentari 7

Čop: Zabio sam pa povratio na terenu, ubila me jaka sparina

Čop: Zabio sam pa povratio na terenu, ubila me jaka sparina
4

Split će, prođe li Domžale, u 3. pretkolu Europske lige igrati protiv londonskog Fulhama. Na uzvrat sa Slovencima nose strašno važnu 2-1 pobjedu u gostima

VIDEO

Autobus s nogometašima Splita, koji su u prvom povijesnom europskom nastupu u gostima pobijedili Domžale 2-1, tek je u 7 ujutro stigao u Split. Put je bio dug, no povijesna pobjeda i dobro raspoloženje, podgrijano hitovima Miše Kovača, učinili su ga manje napornim.

- Slavilo se i pjevalo, no svi smo svjesni kako je ovo tek prvo poluvrijeme. Čeka nas i uzvrat u Splitu, a Domžale su itekako kvalitetan protivnik, ne smijemo se zavaravati, neće nam biti nimalo lako u uzvratu – upozorava Duje Čop, koji se upisao u povijesne knjige 'crvenih', kao strijelac prvog gola u međunarodnim natjecanjima.

- Lijep je to osjećaj. Primio sam loptu od Golubovića, pokušao lobati golmana, no on je prvu loptu odbio, druga je ušla. Gol posvećujem svim navijačima, suigračima, trenerima i upravi Splita, koji su me primili kad mi je bilo najteže, dali su mi prigodu da dokažem koliko vrijedim. 

Duje je stigao u Park mladeži u ljetnom prijelaznom roku, nakon što ga se Hajduk odrekao bez odštete.

- Žao mi je što sam morao otići, ipak je Hajduk, Hajduk, naš najveći klub, čiji se igrači prate s više pozornosti. No meni je očito suđeno da se probijem težim putem. 

Za razliku od većine novih suigrača, Duje ima međunarodnog iskustva, već je u dresu Hajduka tresao mreže u kvalifikacijama za Europsku ligu.

- Znao sam da trener i suigrači očekuju od mene golove, zato sam i doveden. Bilo je i malo treme, a cijeli dan se nisam dobro osjećao, ubila me sparina. Nakon gola sam i povratio na terenu, no brzo sam došao sebi. Najvažnije je da smo mi na koncu pobijedili i da smo osigurali priliku da slavimo i nakon uzvrata za sedam dana u Dugopolju. 

Europski ogledi shvaćeni su u redovima 'crvenih' kao šlag na tortu, primaran cilj je HNL.

- Lani su moji suigrači bili treći, sigurno da bi ponavljanje tog uspjeha bio sjajan rezultat u ovoj sezoni – skroman je Čop. 

Duje ušao u povijest i u Hajduku i u Splitu

Ime Duje Čopa ostat će upisano u povijesnim knjigama oba splitska prvoligaša. U prošloj je sezoni tijekom Kup ogleda protiv Rudara 47, u kojem je Hajduk slavio 10-2, Duje postigao šest golova, čime je izjednačio rekord po broju postignutih golova u službenoj utakmici. U četvrtak je pak postao strijelac prvog povijesnog gola Splita u međunarodnim natjecanjima.

'Prvo moramo 'riješiti' Domžale, a onda razmišljati o Fulhamu'

Dok ne završi uzvratni susret s Domžalama nema potrebe pričati ništa o Fulhamu. Nama je uzvrat s Domžalama najvažnija utakmica u ovom trenutku. Ako i dođe do utakmice s fulhamom siguran sam da ćemo skupo prodati svoju kožu, rekao je sportski direktor Splita Nenad Pralija na ždrijeb trećeg pretkola Europske lige koje je Hajduku donijelo jaki engleski Fulham.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače