Obavijesti

Sport

Komentari 20

Čopa baš i ne brinu konkurenti: Vidim se na Mundijalu u Rusiji!

Čopa baš i ne brinu konkurenti: Vidim se na Mundijalu u Rusiji!
1

Dvije godine sam standardni reprezentativac, želim to biti i dalje, pa naravno da očekujem kako ću se naći na popisu za Rusiju. Ali, sve je samo na meni, rekao je Duje Čop

VIDEO

Proteklih tjedana na terene se vratio i Duje Čop. Napadač Standarda iz Liegea tri se mjeseca borio s neugodnom ozljedom, a povratničk inastup upisao 20. siječnja protiv Eupena.

Hrvatski reprezentativac vrlo je brzo uhvatio pravu formu, pa u posljednja dva prvenstvena nastupa (Anderlecht i Lokeren) upisao gol i asistenciju. Između ta dva dvoboja Čop je odradio i 90 minuta u "razbijanju" (4:1) Cluba Bruggea u prvoj utakmici polufinala Kupa. Čop je u subotu protiv Lokerena zaigrao od 68. minute, te zabio s bijele točke.

- Evo, imao sam veliku ozljedu, sada su ti zdravstveni problemi iza mene. Počinjem igrati sve više, vraćam se u formu i igram dobro. Imali smo težak tjedan, susreli se u tri dana s Anderlechtom (prvenstvo) i Clubom Bruggeom (Kup), tu upisali dobre rezultate. Mogu biti zadovoljan i svojim igrama, sada je konačno sve kako treba - javio se za Goal Duje Čop, pa nastavio:

- Drugi put u karijeri sam imao težu ozljedu, zbog puknuća druge metatarzalne kosti i problema s ligamentima, nije me bilo tri mjeseca. Čak i kada mi je zarasla ta kost, nisam mogao loptu udarati kako treba, zato je cijeli oporavak išao polako. Samo sam jednom dosad bio toliko ozlijeđen, to je bilo dok sam igrao u Dinamu i imao problema s kralješkom. Ali, srećom to je sada iza mene.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Standard nije imao dobre rezultate u prvom dijelu sezone, no sada stvari izgledaju puno bolje...

- Imamo veliku šansu za plasmanom u finale Kupa, dapače možemo ga i osvojiti, pa tako stići do vrijednog trofeja. Standard je na početku sezone imao velika ulaganja, stiglo je desetak novih igrača, ali nismo igrali kako treba. Trebali smo se svi uklopiti i uigrati, pa sada to sve izgleda puno bolje. I imamo tu priliku, jednu turbulentnu sezonu na koncu napraviti uspješnom. U polufinalu Kupa smo u prvoj utakmici dobili (4:1) Club Brugge, sada moramo obraniti tu prednost.

Duje Čop je nastavio:

- U drugom polufinalu igraju Genk i Kortrijk, a mi smo sigurno kvalitetniji od obje momčadi. Osvajanje Kupa bi nam donijelo i izravan plasman u Europsku ligu, sezona bi odmah postala sjajna. To bi mi bio prvi inozemni trofej u karijeri, a takve se stvari pamte cijeli život. Dapače, imamo šanse i za plasman u taj playoff 1, tamo se prepolavljaju bodovi i onda je sve moguće.

Kakav je vaš status u klubu? Malo ste u početnoj postavi, malo ulazite s klupe...

- Standard ima zdravu konkurenciju, ali sam standardan i igram redovito. Istina, trener me u zadnjem dvoboju malo dozirao zbog te zadnje ozljede, ali sam opet - zabio. A igrao sam te dvije najjače utakmice u samo tri dana. Ma meni je sada u glavi samo zdravlje, to je najbitnije. Kada ste zdravi, a niste u formi, sami to možete promijeniti. Ali, kada ste ozlijeđeni, nikako ne možete utjecati na bilo šta.

Imate tek 28 godina, a iza vas su nogometne epizode u Portugalu, Italiji, Španjolskoj, Belgiji...

- To je nogomet. Zadovoljan sam karijerom, siguran kako ću još napredovati i postati bolji igrač. Nogomet je biznis, tržište i brojni drugi faktori odlučuju o vašem nogometnom putu. Najbolje mi je bilo u Španjolskoj, za mene najboljoj ligi svijeta, tamo sam igrao i protiv najboljih klubova na planeti.

Ubrzo stiže Svjetsko prvenstvo u Rusiji, vaša razmišljanja..

- Svi jedva čekamo SP, na svim pozicijama je zaista velika konkurencija. Dvije godine sam standardni reprezentativac, želim to biti i dalje, pa naravno da očekujem kako ću se naći na popisu za Rusiju. Ali, sve je samo na meni; ako ću igrati dobro i zaslužiti, bit ću tamo, ako neću - neće me biti u Rusiji. Redovito sam u kontaktu s izbornikom Dalićem, kao i svi reprezentativci, raspitivao se za moju ozljedu, hvala mu što se brine. A to mi je samo dodatan motiv da budem još bolji u nastavku sezone.

U Standardu igra i potencijalni nigerijski reprezentativac Uche Henry Agbo, jeste li razgovarali o međusobnom dvoboju na Mundijalu? 

- Da, malo smo razgovarali, ali ništa previše. Na kraju smo obojica zaključili kako će najteže u skupini biti Argentini, haha. Time bi obojica bili najsretniji -sa smješkom je završio Duje Čop.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu