Obavijesti

Sport

Komentari 2

Cordaz (40) opet zaigrao za Inter. Čekao je na to 19 godina

Cordaz (40) opet  zaigrao za Inter. Čekao je na to 19 godina

Nije ostavio neki trag u talijanskom velikanu, ali zauvijek će mu u životopisu stajati da je za Inter odigrao prvu i posljednju utakmicu u karijeri. Dovoljno za pričati unucima

Na terenu Adriano, Fabio Canavarro, Ivan Cordoba, Javier Zanetti, Dejan Stanković, a na golu on, Alex Cordaz, tada talentirani 21-godišnji golman. Bio je treći golman Intera pa nenadano dobio priliku debitirati u prvoj utakmici polufinala talijanskog kupa 2004. godine protiv Juventusa. Ušao je u u igru 63. minuti umjesto Alvara Recobe nakon što je legendarni Francesco Toldo dobio crveni karton. 

Bio mu je to prvi, ali i jedini nastup za Nerrazzure. Godinu kasnije otišao je u potrazi za minutažom, obišao brojne talijanske niželigaše, zarađivao za kruh i u Sloveniji, da bi se 2021. godine vratio u Inter kao treći golman. Prilike nije dobivao, bio je tu u slučaju nužde ako se ozlijede Onana i Handanovič, a definitivno je najpoznatiji ostao po tome kada je s Marcelom Brozovićem prošle sezone zapalio cigaretu nakon osvajanja Kupa. 

Nakon 19 godina i preciznije, 7.059 dana, Cordaz (40) je konačno dočekao svojih pet minuta slave i novi nastup za Inter, ukupno drugi. Talijanski klub je subotu u posljednjem kolu Serie A pobijedio Torino (1-0) golom Marcela Brozovića, a trener Simone Inzaghi je dao priliku igračima koji su manje igrali pa je tako Cordaz ušao u igru u 65. minuti umjesto Samira Handanoviča, samo dvije minute kasnije nego prije 19 godina kada je debitirao. 

Champions League - Group C - Bayern Munich v Inter Milan

Posla nije previše imao, ali se istaknuo u 71. minuti kada je obranio pokušaj Sanabrije i pomogao svojoj momčadi da osvoji tri boda. Bio mu je to vrlo vjerojatni i posljednji nastup za Inter jer mu ugovor istječe na ljeto. 

Nije ostavio neki trag u talijanskom velikanu, ali zauvijek će mu u životopisu stajati da je za Inter odigrao prvu i posljednju utakmicu u karijeri. Dovoljno za pričati unucima.