Obavijesti

Sport

Komentari 2

Ćorić izborio okršaj s Nadalom

Ćorić izborio okršaj s Nadalom

U prethodna četiri dvoboja Ćorić i Nadal imaju po dvije pobjede, a sva četiri meča odigrana su na tvrdoj podlozi. Znakovito je da je Borna svladao Grand Slam rekordera s 22 naslova na turniru u Cincinnatiju

VIDEO

Hrvatski tenisač Borna Ćorić (ATP - 152.) u utorak je ostvario najveću pobjedu nakon jednogodišnje stanke uzrokovane ozljedom ramena, a svladavši 33. tenisača svijeta Lorenza Musettija sa 7-6 (2), 6-3 izborio je plasman u drugo kolo Masters 1000 turnira u Cincinnatiju, gdje ga čeka Španjolac Rafael Nadal.

Ćorić je loše otvorio dvoboj pa je Musetti poveo sa 3-0 i imao jednu priliku za dvostruki 'break'. Od 1-4 je 25-godišnji Zagrepčanin nanizao tri gema i vratio se u set. Još je jednom Ćorić bio blizu gubitka prve dionice meča, kad je u desetom gemu morao spašavati set-loptu.

Pokretanje videa...

Borna Ćorić na treningu 01:37

Odluka je pala u 'tie-breaku', u kojem je od 2-2 Borna nanizao pet gemova za osvajanje prvog seta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U drugom setu prilika za oduzimanje servisa nije bilo u prvih sedam gemova. Musetti je kod Ćorićevog vodstva 4-3 zatražio pomoć fizioterapeuta, zbog problema s lijevim kvadricepsom. Po povratku na teren 20-godišnji Talijan je uspio osvojiti još samo jedan poen pa je Ćorić nakon 113 minuta došao do pobjede 7-6 (2), 6-3.

Sljedeći Bornin suparnik je Rafael Nadal koji se u Cincinnatiju vraća u akciju nakon jednomjesečne stanke uzrokovane ozljedom trbušnih mišića, zbog koje je uoči polufinalnog dvoboja s Australcem Nickom Kyrgiosom morao odustati od daljnjeg nastupa u Wimbledonu.

Wimbledon

U prethodna četiri dvoboja Ćorić i Nadal imaju po dvije pobjede, a sva četiri meča odigrana su na tvrdoj podlozi. Znakovito je da je Borna svladao Grand Slam rekordera s 22 naslova na turniru u Cincinnatiju. Bilo je to 2016. u osmini finala, a Ćorić je pobijedio s uvjerljivih 6-1, 6-3.

Taj će dvoboj biti na rasporedu u srijedu, a Nadal ima i dodatni motiv, jer bi osvajanjem naslova u Cincinnatiju, nakon dvije i pol godine, ponovno mogao doći na čelno mjesto pojedinačne ATP ljestvice, ako Rus Daniil Medvjedev bude zaustavljen prije četvrtfinala. 

Tijekom noći s utorka na srijedu svoj će meč drugog kola protiv Finca Emila Ruusuvuorija odigrati najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić.

ATP Cincinnati - 1. kolo

  • Tommy Paul (SAD) - Jenson Brooksby (SAD) 6-3, 6-2
  • BORNA ĆORIĆ (HRV) - Lorenzo Musetti (ITA) 7-6 (2), 6-3
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u