Obavijesti

Sport

Komentari 4

Ćorić je tek četvrti put (!) ove godine pobijedio u dva seta...

Ćorić je tek četvrti put (!) ove godine pobijedio u dva seta...
1

Nevjerojatno, ali istinito, bila je to tek četvrta Ćorićeva pobjeda ove godine u dva seta. Prethodne žrtve bile su Herbert u Monte Carlu, Norrie u Rimu te Munar u Halleu

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u četvrtak u četvrtfinale teniskog turnira u Zhuhaiju nakon što je sa 6-3, 6-4 pobijedio domaćeg tenisača Dija Wua, 339. na ATP ljestvici, poslije sat vremena i 30 minuta igre.

Pokretanje videa ...

U prvom je setu Ćorić suparniku uzeo dva puta servis, najprije za 4-3, a onda i za 6-3, a u drugom setu samo jednom i to mu je bilo dovoljno za set i pobjedu u meču.

Murray ili De Minaur

Ćorić je u meču servirao tri asa, a Wu šest, no Ćorić je realizirao više poena na prvom servisu - 76 posto naprama 62 - i na drugom - 83 posto naprama 43. Također, hrvatski tenisač nije ni jednom izgubio svoj servis.

Nevjerojatno, ali istinito, bila je to tek četvrta Ćorićeva pobjeda ove godine u dva seta. Prethodne žrtve bile su Herbert u Monte Carlu, Norrie u Rimu te Munar u Halleu. A ovo mu je bio 35. meč sezone na dva dobivena seta... Od 21 pobjede 17 ih je bilo u tri seta.

Ovo je bio prvi njegov susret s Kinezom, a u četvrtfinalu Ćorića čeka bolji iz ogleda između Škota Andyja Murrayja i Australca Alexa De Minaura (ATP-31.). Protiv australskog tenisača Ćorić dosad nije igrao nijednom, a s Murrayjem (ATP 413.) jest četiri puta i dva puta ga pobijedio.