Obavijesti

Sport

Komentari 17

'Ćorić je za mene 'desetka', ali svi se mogu i moraju dokazati'

'Ćorić je za mene 'desetka', ali svi se mogu i moraju dokazati'
1

Jučer sam preuzeo ekipu, a onda sinoć radio planove i rasporede, pa shvatio koliko nas zahtjevno razdoblje čeka. Pred nama je devet utakmica u pet tjedana. I neće nam biti lako, kaže novi trener Dinama

VIDEO

Mario Cvitanović danas se još jednom predstavio hrvatskoj javnosti. Trener Dinama današnju je press-konferenciju odradio u "dva čina"; prvo najavio prvenstveni dvoboj s Istrom 1961, a onda i prokomentirao modre suparnike (Vaduz ili Odd) u 2. pretkolu Europske lige...

- Mislim da smo sa stajališta taktike i organizacije igre dobili discipliniranog suparnike, u tom su segmentu jaki, ali imaju i određenih nedostataka. No, Europa u ovom trenutku za nas nije tema, bit ću iskren i ne znam puno o našim suparnicima. Sve moje misli usmjerene su našoj utakmici s Istrom . Sutra moramo biti pravi, to je temelj za utakmice koje nam slijede - rekao je Mario Cvitanović pa nastavio:

- Jučer sam preuzeo ekipu, a onda sinoć radio planove i rasporede, pa shvatio koliko nas zahtjevno razdoblje čeka. Pred nama je devet utakmica u pet tjedana, bit će tu i dosta putovanja. I neće nam biti lako. Ponavljam, ne razmišljam sada o Europi , budimo fer i pričekajmo uzvrat te utakmice. A onda ćemo o našim europskim suparnicima.

Mario Cvitanović jučer je stigao i skautirati Puljane...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Uz sve obveze tijekom cijeloga dana stigao sam pogledati i neke sekvence Istrinih utakmica s pripremnog perioda, tu su pokazali neko novo lice. Imaju novu energiju i novog trenera. Riječ je o mom kolegi s Akademije, jako ga cijenim on želi Puljanima donijeti nešto novo, a po onome što sam vidio to mu i uspijeva.

Ipak, Dinamo je favorit...

- Igramo kući s Istrom, odmah želimo pokazati naš pobjednički mentalitet i postaviti se kao pobjednici. Na tome ću inzistirati svaki trening, na tome ću inzistirati i uoči Istre.

mario cvitanovic - dinamo 2017

Zdravstveno stanje igrača?

- Definitivno za utakmicu ne konkuriraju Olmo i Guilherme , oni su ozlijeđeni i nisu u treningu. Pivarić ima žute kartone, pa neće biti ni njega, a ne konkurira niti Doumbia . Tek je došao, sada radi po posebnom programu, želimo ga što prije dovesti u formu i koristiti u natjecateljskim utakmicama. Ali, Doumbia još nije u optimalnom stanju.

Novi trener Dinama dotakao se i Ante Ćorića ...

- Ante Ćorić je nominalno i igrački za mene 'desetka', ali tu još konkuriraju Gojak i Fiolić. Jedino mjerilo bit će teren, tu će se svi morati dokazati. I prilagoditi mojih zahtjevima. Bit će tu jako puno prilika, imena su manje bitna. Ali, momčad se mora ponašati u skladu sa mojim zahtjevima.

Malo o Istri 1961...

- Pripremne utakmice su jedno, prvenstvene nešto sasvim drugo. Istra mi, prema onome što sam vidio, djeluje homogeno i kompaktno. Moramo ih respektirati, prema njima biti sportski nastrojeni. Mene zanima samo Dinamo, kako ćemo mi izgledati i koliko Puljanima dopustiti da igraju. No, mi imamo kvalitetu i moć, možemo se nametnuti svakome, pa tako i Istri.

Kako su na jučerašnji dan (smjena trenera, odlazak Sammira ) reagirali igrači...

- Razumijem igrače, i sam sam često bio u takvoj situaciji. Znam kako se igrači ponašaju pod novim trenerom. Osjetio sam igrače, želim da imamo jasnu komunikaciju. I da sve bude bez ikakvih zamotavanja u celofan. Razgovarao sam s njima, naravno nisam stigao sa svima, želim čuti njihova razmišljanja. O svemu; o sadašnjoj situaciji, pa i igri. Mislim da su me prihvatili na najnormalniji način, da su prema meni jako otvoreni. Sve su to profesionalci, želim da doista uživaju u nogometu. Da budu sretni i zadovoljni. A igrače se najviše smiju - uz pobjede" završio je Mario Cvitanović ...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića