Obavijesti

Sport

Komentari 7

Ćorić se opet izvukao iz velikih problema i prošao u polufinale

Ćorić se opet izvukao iz velikih problema i prošao u polufinale
1

Ćorić će u subotu tako igrati treće polufinale ove sezone (Dubai - Federer, Hertogenbosch - Mannarino) protiv Kukuškina ili Souse. S obzirom da s Kazahstancem ima 0-3, bolje zvuči Portugalac

Marton Fucsovics imao je set i break, Casper Ruud također, ali to vrlo, vrlo često nije garancija pobjede nad Bornom Ćorićem. Naš je prvi reket još jednom bio u velikim problemima u St. Peterburgu, ali se, kao i jučer kada mu je Fucsovics predao u trećem setu, uspio iskoprcati. Danas su mu trebala dva sata.

St. Peterburg: Ćorić rudario i dočekao predaju Fucsovicsa...
St. Peterburg: Ćorić rudario i dočekao predaju Fucsovicsa...

Dvije godine mlađi Norvežanin, čiji je otac Christian do ove godine i Casperova finala u Houstonu bio jedini Norvežanin s ATP finalom (1995.), vodio je sa 6-3, 3-2 i servirao, Ćorić je, srećom, odmah reagirao vrativši izgubljeni break i tu, zapravo, započeo gaziti stazu prema preokretu. U završnici je seta napravio novi, a Ruudov je otpor konačno počeo popuštati u šestom gemu trećeg seta kada je ispustio servis koji je bilo teško slomiti s obzirom na 70 posto ubačaja prvog.

Ćorić će u subotu tako igrati treće polufinale ove sezone (Dubai - Federer, Hertogenbosch - Mannarino) protiv Kukuškina ili Souse. S obzirom da s Kazahstancem ima 0-3, bolje zvuči Portugalac. Finale još nema, od Hrvata samo Ivo Karlović početkom godine u Puneu. Vrijeme je da se to popravi.

ATP St. Peterburg, četvrtfinale:

Borna Ćorić (Hrvatska) - Casper Ruud (Norveška) 3-6, 7-5, 6-3