Obavijesti

Sport

Komentari 16

Cormier je varao na vaganju! Evo objašnjenja njegova trika

Cormier je varao na vaganju! Evo objašnjenja njegova trika
1

Četverostruki svjetski BJJ prvak Rodolfo Vieira (27) pojašnjava kako je Daniel Cormier čudesno prošao na vaganju premda je nekoliko trenutaka ranije pao na istom. Sjajno objašnjenje za sve znatiželjne

VIDEO

UFC 210 bio je dobar. Bez obzira što vuče neke repove poput Mousasijeve kontroverzne pobjede, implantata Pearl Gonzalez i privremenog otkazivanja borbe ili varanja na vagi prvaka Cormiera. Upravo zato će i ostati zapamćen u budućnosti, takve nekakve stvari daju dodatnu čar samoj priredbi.

Tko bi još spominjao meč Mikea Tysona i Evandera Holyfielda da mu Tyson nije odgrizao uho. Ili tko bi se prisjećao četvrtfinala Svjetskog prvenstva 1986. da Maradona gol nije zabio čuvenom 'božjom rukom'.

Sve u svemu, takve stvari daju dodatnu čar. A nakon što je Cormier uspješno prošao vaganje i zatim obranio naslov prvaka poluteške kategorije pojavilo se jednostavno objašnjenje kako je uopće uspio spasiti živu glavu i skratiti muke sebi i svojem timu neuspješnog pada na vaganju. Jer to je jedna od najvećih sramota koje se borcu mogu dogoditi uoči borbe.

Podsjećamo, Cormier je prvo pao na vaganju. Vaga je pokazala 93,5 kg (206,2) nakon čega je prvak otišao i nakon nekoliko minuta se vratio. Drugi put je uspješno prošao vaganje. Težio je ravno 93 kg (205).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO: Cormier pao na vaganju pa prošao

Vieira pojašnjava Cormierov trik

Glavnu riječ u videu ima četverostruki svjetski BJJ prvak Rodolfo Vieira. Čovjek je već par godina dominantan među BJJ teškašima stoga nema boljeg objašnjenja od njegovog. A jiu-jitsu majstor pokazao je koliko je lagano skinuti skoro 1,5 kilograma u samo nekoliko trenutaka.

- Evo ga. Imao je 99,8 kg (220), a sada je na 98,6 (217,4). A uopće nije jako pritisnuo - pojasnio je Vieira nakon što se borac na vaganju primio za ručnik i tako 'namjestio vagu'.

I eto ga. Cormier se malo poslužio starim hrvačkim trikom da prođe na vagi, ali suludo je govoriti o nekakvoj prednosti u borbi s Rumbleom.

Johnson je promašio taktiku i, čini se, već u samoj borbi glavom bio daleko u svojoj mirovini...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu