Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
16 komentara

Cormier je varao na vaganju! Evo objašnjenja njegova trika

Četverostruki svjetski BJJ prvak Rodolfo Vieira (27) pojašnjava kako je Daniel Cormier čudesno prošao na vaganju premda je nekoliko trenutaka ranije pao na istom. Sjajno objašnjenje za sve znatiželjne

Foto: Screenshot
16 komentara

UFC 210 bio je dobar. Bez obzira što vuče neke repove poput Mousasijeve kontroverzne pobjede, implantata Pearl Gonzalez i privremenog otkazivanja borbe ili varanja na vagi prvaka Cormiera. Upravo zato će i ostati zapamćen u budućnosti, takve nekakve stvari daju dodatnu čar samoj priredbi.

Tko bi još spominjao meč Mikea Tysona i Evandera Holyfielda da mu Tyson nije odgrizao uho. Ili tko bi se prisjećao četvrtfinala Svjetskog prvenstva 1986. da Maradona gol nije zabio čuvenom 'božjom rukom'.

Sve u svemu, takve stvari daju dodatnu čar. A nakon što je Cormier uspješno prošao vaganje i zatim obranio naslov prvaka poluteške kategorije pojavilo se jednostavno objašnjenje kako je uopće uspio spasiti živu glavu i skratiti muke sebi i svojem timu neuspješnog pada na vaganju. Jer to je jedna od najvećih sramota koje se borcu mogu dogoditi uoči borbe.

Podsjećamo, Cormier je prvo pao na vaganju. Vaga je pokazala 93,5 kg (206,2) nakon čega je prvak otišao i nakon nekoliko minuta se vratio. Drugi put je uspješno prošao vaganje. Težio je ravno 93 kg (205).

POGLEDAJTE VIDEO: Cormier pao na vaganju pa prošao

Vieira pojašnjava Cormierov trik

Glavnu riječ u videu ima četverostruki svjetski BJJ prvak Rodolfo Vieira. Čovjek je već par godina dominantan među BJJ teškašima stoga nema boljeg objašnjenja od njegovog. A jiu-jitsu majstor pokazao je koliko je lagano skinuti skoro 1,5 kilograma u samo nekoliko trenutaka.

- Evo ga. Imao je 99,8 kg (220), a sada je na 98,6 (217,4). A uopće nije jako pritisnuo - pojasnio je Vieira nakon što se borac na vaganju primio za ručnik i tako 'namjestio vagu'.

I eto ga. Cormier se malo poslužio starim hrvačkim trikom da prođe na vagi, ali suludo je govoriti o nekakvoj prednosti u borbi s Rumbleom.

Johnson je promašio taktiku i, čini se, već u samoj borbi glavom bio daleko u svojoj mirovini...

Naši partneri pišu
Message