Obavijesti

Sport

Komentari 51

Coutinho zamjena Neymaru ili Iniesti, Rakitić otpada u 4-4-2

Coutinho zamjena Neymaru ili Iniesti, Rakitić otpada u 4-4-2
1

Postavlja se pitanje kako će se Coutinho uklopiti u Barcu i koja će biti njegova uloga. Hoće li doslovno zamijeniti Neymara na lijevom krilu ili će igrati na Iniestinoj poziciji? Barca bi mogla i u 4-4-2

VIDEO

San Philippea Coutinha da zaigra za Barcelonu uskoro bi trebao biti ostvaren. Nakon što je Barca ovog ljeta propustila priliku da potpiše 25-godišnjeg Brazilca, katalonski klub je ove zime odlučio dovesti Coutinha bez obzira na visinu transfera, a njegov dolazak bi uskoro trebao biti potvrđen od strane klubova.

- Nisam mađioničar da obećam Coutinha, on je sjajan igrač, kao i mnogi diljem svijeta, no ja sam sretan s onim što imam - rekao je trener Katalonaca Ernesto Valverde.

Kada je Neymar napustio klub i otišao u PSG, čelnici Barcelone su kao njegove primarne zamjene označili Ousmanea Dembelea i Philippea Coutinha. Dembele je ovog ljeta stigao u transferu  vrijednom 150 milijuna eura, dok je Liverpool bio tvrđi orah od dortmundske Borussije pa je Barca umjesto dva kapitalca, dovela "samo" jednog. 

Pregovori su trajali do posljednjeg dana prijelaznog roka, no već nekoliko sati prije isteka bilo je jasno kako Liverpool neće popustiti. Barcelona nije odustala te će unatoč činjenici kako Coutinho neće imati pravo nastupa u Ligi prvaka Brazilca potpisati za 160 milijuna eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Postavlja se pitanje kako će se Coutinho uklopiti u Barcu i koja će biti njegova uloga. Hoće li doslovno zamijeniti Neymara na lijevom krilu, označava li njegov dolazak povratak na klasičnu Barceloninu 4-3-3 formaciju, hoće li igrati na Iniestinoj poziciji ili će s obzirom na veliki broj zvijezda u napadu Barca igrati 4-4-2?

Odgovor na sva ova pitanja je vrlo vjerojatno "da". Barcelonin trener Ernesto Valverde je ove sezone igrao u različitim formacijama (4-3-3, 4-2-3-1, 3-5-2, 4-4-2) te u Coutinhu vidi igrača koji može igrati u svakoj od njih.

Coutinho u brazilskoj reprezentaciji često igra na desnoj strani kako bi na lijevom krilu oslobodio prostor za Neymara, koji favorizira lijevu stranu. Brazilac bi zbog toga mogao igrati i na desnoj strani Barcinog napada, ali je veća vjerojatnost da zaigra na lijevoj, Neymarovoj strani.

Ukoliko bude igrao na Neymarovoj poziciji, Coutinho će se u napadu pridružiti Suarezu i Messiju. Popularni trio MSN više ne postoji, ali bi ovaj trio trebao biti jednako opasan i uspješan.

Neymar je u rujnu rekao kako je Coutinho bio razočaran zbog toga što njegov transferu Barcelonu nije realiziran, a još jedna brazilska legenda Rivaldo je rekao kako će Coutinho zasjati na Camp Nou:

- Coutinho je odličan igrač i ukoliko potpiše za Barcelonu, siguran sam kako će ostvariti svoj puni potencijal jer posjeduje sve karakteristike koje su mu potrebne da uspije u tako velikom klubu. Barcin stil igre mu odgovara i vjerujem kako će navijači Culesi (navijači Barcelone) biti strpljivi u procesu njegove adaptacije.

Vrijeme će pokazati koja je uloga Brazilcu namijenjena, ali imajući na umu kako je Barcelona dovela Dembelea, Coutinho bi trebao biti dugoročna zamjena za Andresa Iniestu u veznom redu, a upravo je na toj poziciji pružao najbolje izvedbe u Liverpoolovom dresu.

Iniesta je u 34. godini života i teško može pratiti ritam u kojem se utakmice igraju svaka tri do četiri dana i dolazak Coutinha će omogućiti Valverdeu da odmara Iniestu za ključne utakmice i završnicu sezone.

- On je zaista sjajan igrač, iznimno je talentiran, koristi jednako dobro obje noge, zabija golove i prava je poveznica između veznog reda i napada. Coutinho je tip igrača koji bi se dobro uklopio u naš stil igre i bit će to odličan potez ako dođe u klub. U njemu ne vidim konkurenciju, već pojačanje za klub - rekao je Iniesta u prosincu.

Također, Valverde će sigurno probati iskoristiti i Dembelea i Coutinha u formaciji 4-4-2, koju je Barca koristila nakon Dembeleove ozljede. Suarez je igrao u vrhu napada, a Messi je povezivao vezni red i napad.

- Vidjet ćemo hoće li Coutinho doći ili ne. On je sjajan igrač, a mi poštujemo i Liverpool i njega - rekao je Valverde nakon remija protiv Celte Vigo u Kupu kralja.

Bio je to diplomatski odgovor Barceloninog trenera, ali je očito kako 53-godišnji stručnjak već zna kako će Coutinho potpisati za Barcelonu, a isto tako vjerojatno zna kako će ga uklopiti u svoju momčad. No, bez obzira na način na koji će Brazilac biti korišten te u kojoj će formaciji igrati, sigurno će pojačati već iznimno jaku i moćnu momčad Barcelone.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu