Obavijesti

Sport

Komentari 18

Čovječe, pa nije ti 20: Buffon se zanio i 'prosuo' po travnjaku

Čovječe, pa nije ti 20: Buffon se zanio i 'prosuo' po travnjaku
6

No i Buffon se nekada zna zanijeti. Kao naprimjer - jučer. Talijanski golman nije skrivao oduševljenje nakon pobjede protiv Belgijaca, ali malo se previše zanio. Pa ga je zanijelo. Pa je poletio

VIDEO

Gianluigi Buffon (38) za talijansku reprezentaciju brani...oduvijek. Maestralni golman Juventusa i 'azzurra' član je talijanske nacionalne vrste 19 godina, a jučer je službeno upisao svoj 158. nastup u plavome dresu.

Da je vatreni navijač i da strastveno proživljava svaki trenutak proveden na travnjaku, pogotovo kada njegova momčad zabije gol, pokazao je mali milijun puta. Kada Buffon pjeva himnu sve se ori, a kada jedan od dvojca Bonucci-Chiellini zezne, zna se tko je tu da im 'očita bukvicu'.

No i Buffon se nekada zna zanijeti. Kao naprimjer - jučer. Talijanski golman nije skrivao oduševljenje nakon pobjede protiv Belgijaca, ali malo se previše zanio. Pa ga je zanijelo. Pa je poletio.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 

Buffon leti, a Conte krvari

Taktički gledano, talijanskom nogometu i talijanskim stručnjacima nema ravnih. Savršeni primjer toga vidjeli smo jučer kada belgijske zvijezde nisu znale kako otključati odličnu talijansku obranu. A kakva su to samo imena... Hazard s jedne i De Bruyne s druge strane. U napadu Lukaku, a iza njih Radja Nainngolan i Axel Witsel.

Malo je reći da su Belgijci bili favoriti, a Talijane se, kao i obično, podcjenjivalo. No pobijedio je - Antonio Conte. Taktički je potukao izbornika Belgije Marca Wilmotsa. Ideja s Giaccherinijem kao lijevim veznim, koji se ubacuje u sredinu i razigrava, urodila je plodom. Izostanak pravih krila El Shaarawyja ili Insignea bila je Conteova taktička zamisao i upalila je.

No ni on sam nije mogao očekivati pripredbu kao jučer čemu svjedoči i reakcija prilikom prvog gola njegove reprezentacije. Sjajno je Leo Bonucci poslao dugu loptu s očima, pogodio Giaccherinija, koji još bolje prima loptu i matira Thibauta Courtoisa za veliko slavlje 'azzurra'. I Antonia Contea, koji je dobio 'batina' od svog stožera prilikom slavlja pa je završio krvavog nosa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna