Obavijesti

Sport

Komentari 121

CR 'spasio' Austriju: Promašio je penal za pobjedu Portugala...

CR 'spasio' Austriju: Promašio je penal za pobjedu Portugala...
13

Kapetan je preuzeo odgovornost i krenuo postati prvi igrač u povijesti koji je zabijao na sedam uzastopnih velikih natjecanja u svom rekordnom, 128. nastupu za Portugal. Nije uspio...

VIDEO

Situacija u skupini F dodatno se iskomplicirala nakon dva današnja remija. Prvo su Island i Mađarska odigrali neodlučeno (1-1) u Marseilleu, da bi u drugoj utakmici Portugal i Austrija završili bez golova na Parku prinčeva u Parizu.

Oba izbornika morala su improvizirati oko sastava, posebno austrijski izbornik Marcel Koller. 

On je ostao bez dvojice važnih igrača budući da je protiv Mađarske zbog crvenog kartona ostao bez stopera Aleksandra Dragovića. 

Obojica izbornika eksperimentirala, Koller 'izgubio' Alabu na terenu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pored njega, nedostajao im je i idejni vođa Zlatko Junuzović, pa je izbornik Koller 'izmislio' Davida Alabu na polušpici gdje se ovaj nije najbolje snalazio. Izgubio je tako svog najboljeg igrača koji je napustio teren u 65. minuti igre. 

S druge strane, Fernando Santos ostavio je na klupi Joao Maria i Danila Pereiru kako bi omogućio prostor Ricardu Quaresmi i Williamu Carvalhu. Portugalskoj igri to je godilo, međutim, umalo su šokirani u drugoj minuti kad je Martin Harnik promašio nemoguće.

Portugal v Austria - EURO 2016 - Group F

No, od tog trenutka igrao je samo Portugal. U 11. minuti Robert Almer brani zicer Naniju, u 21. Ronaldo promašuje veliku šansu koju mu je pripremio lijevi bek Guerreiro. 

Pritisak se nastavio, sedam minuta kasnije Nani pogađa stativu i Portugalci padaju u stanje šoka i nevjerice. Nisu bili u stanju realizirati niz sjajnih šansi, Austrija je teško disala.

Ronaldo bacio Portugalce u očaj u svom rekordnom 128. nastupu za reprezentaciju

U nastavku utakmice, jednake slike stižu iz Pariza. Portugalci dominiraju, Ronaldo nervozan, ništa ga ne ide. 

Krunu tragičara zvijezda Reala odnosi u 78. minuti. Ponovo je Guerreiro probio svoj lijevi bok, centrirao u sredinu gdje je prvi na lopti bio Ronaldo. No, njega je srušio Martin Hinteregger i talijanski sudac Nicola Rizzoli opravdano je dosudio penal. 

Kapetan je preuzeo odgovornost i krenuo postati prvi igrač u povijesti koji je zabijao na sedam uzastopnih velikih natjecanja u svom rekordnom, 128. nastupu za Portugal.

Šok, lopta udara u stativu nakon njegovog udarca i rezultat ostaje na nuli.

Portugal v Austria - EURO 2016 - Group F

Zabio je Ronaldo ipak u 84. minuti, ali gol je zbog opravdanog ofsajda bio poništen. Nervoza velike zvijezde rasla je iz sekunde u sekundu, Portugalci su imali 59% posjeda i 23 udarca prema golu Almera, ali uzalud.

Aktualni europski prvak iz redova madridskog Reala u slaboj je pucačkoj formi u Francuskoj. Imao je 20 udaraca prema golu protivnika u dva meča, što je recimo više od zbroja ukupnih šuteva devet ekipa na turniru. 

Portugalci moraju protiv Mađara igrati na tri boda, dok će se između Islanda i Austrije također puno toga odlučivati.

Igrač utakmice: Joao Moutinho

Centralni vezni iz Monaca povezivao je večeras vrlo dobre portugalske redove, međutim, kolege mu iz napada ponovo nisu imali dobru pucačku večer.

SKUPINA F

  • Portugal - Austrija 0-0

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna