Obavijesti

Sport

Komentari 83

Debi iz snova: Islanđani uspjeli iznenaditi Portugalce na startu

Debi iz snova: Islanđani uspjeli iznenaditi Portugalce na startu
9

Island je tako muškom igrom isprovocirao bod, pa bez obzira na ukupnih 26 udaraca i ogromnih 72% posjeda lopte Portugalaca, može se izvući ona stara narodna - cilj opravdava sredstvo

VIDEO

Islanđani nastavljaju iznenađenjima tresti nogometnu Europu. Nakon što su u kvalifikacijama završili ispred Turske i Nizozemske, uspjeli su izdržati silne nalete favoriziranih Portugalaca na svom debiju.

Na stadionu Geoffroy Guichard u St. Etienneu, došlo je do podjele bodova između Portugala i Islanda rezultatom 1-1.

Fernando Santos poslao je na teren jedanaestoricu igrača posloženih u popularni 'dijamant' kako bi ostvario potpunu dominaciju u posjedu. To se i dogodilo - krajnjih 72% posjeda lopte oslikava događanja na istoku Francuske. Događanja kojih je bilo najviše pred golom Hannesa Halldorssona.

Islanđani bez straha ušli u utakmicu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ipak, da bi Island mogao iznenaditi, postalo je jasno u uvodnoj fazi utakmice. Već u drugoj minuti najbolji igrač Islanda Gylfi Sigurdsson zapucao je zicera. Bio je to znak da se sjevernjaci nisu uplašili snage svog protivnika.

U 20. je minuti Nani propustio dovesti u vodstvo svoju reprezentaciju, ali samo 11 minuta kasnije, iskupio se za to. Andre Gomes ga lijepo poslužuje, a on reagira kvalitetno i dovodi u vodstvo Portugalce. 

Bio je to ujedno i 600. gol na svim dosadašnjim Europskim prvenstvima. Završnica prvog poluvremena očekivano je pripala Portugalcima, međutim, nisu bili u stanju stvoriti još koju opasniju šansu za povećavanje prednosti.

Portugal v Iceland - EURO 2016 - Group F

Otvaranje drugog poluvremena pripada Islanđanima. Trebalo im je šest minuta za šokiranje Portugalaca, ali i cijelog nogometnog puka. Ime Birkira Bjarnasona ostat će vječno zapisano u islandskim nogometnim knjigama jer upravo je on postigao prvi gol za Island na Eurima.

Portugal v Iceland - EURO 2016 - Group F

Grijeh Fernanda Santosa - ostavio ubojitog Quaresmu na klupi

Posljednjih pola sata proteklo je u terenskoj inicijativi Santosovih izabranika, a igra je živnula tek po ulasku Ricarda Quaersme, posljednjih tjedana najraspoloženijeg portugalskog igrača. 

Igrač takve tehničke moći idealan je za utakmice baš poput večerašnje, gdje protivnik stoji čvrsto u bloku. Igra 'jedan na jedan' forte je krilnog igrača Besiktasa kojeg je Santos odlučio koristiti kao džokera. Tko zna kako bi se odvila ova utakmica da je Quaresma bio u prvoj postavi...

Ronaldo je i dalje na odmoru

Kad je riječ o igri Cristiana Ronalda, ona večeras nije postojala. Očekivanja od ponajboljeg igrača svijeta uvijek su maksimalna. Što u nogometnom, što u liderskom smislu. Kao da je i dalje ostao na odmoru poslije milanskog finala Lige prvaka.

Njegov je doprinos izostao u svakoj fazi, niti se trudio kreacijski iz pozadine (poput Ibrahimovića jučer u utakmici Švedske i Irske), niti je predstavljao opasnost po gol Islanda. Uostalom, veliki promašaj iz 84. minute iscrtava loš dan Realove zvijezde. Izraz njegova lica pred kraj utakmice na slici ispod sve otkriva.

Portugal v Iceland - EURO 2016 - Group F

Island je tako muškom i kompaktnom igrom isprovocirao bod, pa bez obzira na ukupnih 26 udaraca, 89% točnih dodavanja i ogromnih 72% posjeda lopte Portugalaca, može se izvući ona stara narodna - cilj opravdava sredstvo.

Nastavljaju osvajati simpatije diljem Europe jer u kvalifikacijama za Francusku uglavnom su igrali atraktivno. Večeras je situacija tražila povučeniji pristup, znali su odgovoriti i na taj izazov. 

Igrač utakmice: Nani

Porugalski strijelac bio je jedan od najagilnijih igrača na terenu. Iako je promašio veliku šansu u 20. minuti, stigao se iskupiti samo jedanaest minuta kasnije. Ukratko, jedini je on bio raspoložen u navali Santoseve selekcije.

SKUPINA F

  • Portugal - Island 1-1 (Nani 31' / Bjarnason 51')

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna