Obavijesti

Sport

Komentari 30

Česi i Irci osigurali su plasman na Europsko prvenstvo 2012.!

Česi i Irci osigurali su plasman na Europsko prvenstvo 2012.!
1

Češka je odigrala pametno u Podgorici nakon što su u prvom susretu slavili 2-0. Crna Gora je napadala, ali je Češka na kraju susreta bila ta koja je poentirala

VIDEO

Češka nogometna reprezentacija minimalnom je pobjedom (1-0) protiv Crne Gore u uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Podgorici potvrdila svoj prolaz među 16 najboljih momčadi Starog kontinenta...

Češka je odigrala jednu vrlo pametnu utakmicu u Podgorici nakon što su u prvom susretu slavili 2-0 u Pragu. Crna Gora je napadala, pritiskala, prijetila, ali je Češka na samom kraju susreta bila ta koja je poentirala.

Prvih 25 minuta utakmice proteklo je u dosta mirnoj atmosferi, bez pravih prilika, ali nakon toga je Crna Gora počela opasno prijetiti. Najprije je u 40. minuti Dejan Damjanović s nekih 14-ak metara pucao preko gola nakon što ga je Elsad Zverotić idealno poslužio. To je ujedno bila i najzanimljivija situacija prvog poluvremena, nakon kojeg je uslijedila otvorena borba za Euro.

U sedmoj minuti nastavka ponovno je Damjanović bio blizu pogotka, ali nedostajalo je malo preciznosti. Crnogorac je odigrao odličan dupli pas sa svojim suigračem nakon kojeg se našao u jedan na jedan situaciji s čeških vratarom Čechom, ali je njegov udarac odsjeo na gredi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Svega tri minute kasnije Mirko Vučunić našao se u najboljoj prilici na utakmici kada je sa svega dva metra iskosa glavom pucao preko gola, iako je Čech već bio u padu i ne bi uspio obraniti bilo kakav udarac u okvir vrata.

U 71. minuti ponovno je opasan po češka vrata bio Vučinić čiji je udarac, koji ovaj put išao u okvir vrata, obranio češki vratar. Nakon svih propuštenih prilika Crne Gore uslijedila je kazna. Petr Jiraček zabio je u 81. minuti susreta nakon male minijature. Čeh je na rubu kaznenog prostora izigrao crnogorsku obranu, te je u situaciji jedan na jedan s vratarom Božovićem gađao bliži kut i pogodio.

Do kraja utakmice još je Vučnić imao dvije poluprilike, ali nijedan od njegova dva udarca nije pronašao put do okvira vrata češke reprezentacije.

Sveukupnim rezultatom 3-0 Češka zasluženo ide na Europsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj iduće godine.

Irska remijem u Dublinu do Poljske i Ukrajine

Nogometne reprezentacije Irske i Estonije "podijelile" su bodove (1-1) u Dublinu u drugoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj iduće godine...

Kao što je bilo i za očekivati Estonija je krenula u utakmicu na sve ili ništa dok je Irska, s druge strane, igrala onoliko koliko je potrebno da održi povoljan rezultat za prolazak na Euro. Utakmica je završila 1-1, a gledatelji su vidjeli po jedan gol u svakom poluvremenu.

Stephen Ward doveo je Irsku u vodstvo u 32. minuti prvog poluvremena nakon što je pospremio jedan otpadak u mrežu. Kevin Doyle pucao je glavom, a vratar Estonije, Pavel Londak, samo je odbio loptu do već spomenutog Warda koji je istu poslao u nebranjenu mrežu. Irska se sa sveukupnim rezultatom 5-1 (4-0 bilo je u Tallinnu) zadovoljila i u nastavku utakmice Estonija je bila bolja momčad.

Bolja i konkretnija igra isplatila se gostima u 12. minuti nastavka. Konstantin Vassiljev uputio je jedan udarac iz daljine, a lopta je "kroz ruke" prošla vrataru Irske Shayju Givenu. Bio je to ujedno i konačan rezultat nakon kojeg je, naravno, Irska puno zadovoljnija s obzirom da ona putuje u Ukrajinu i Poljsku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića