Obavijesti

Sport

Komentari 48

'Crveni vragovi' protiv PSG-a: Novi Pogba čeka 'Donatella'

'Crveni vragovi' protiv PSG-a: Novi Pogba čeka 'Donatella'
1

Prvi dan osmine finala Lige prvaka odmah donosi pravu nogometnu poslasticu. Prvak Francuske dolazi u goste preporođenom klubu iz crvenog dijela Manchestera

VIDEO

Došao je i taj dan! Ponovno će se od s vaših malih ekrana zaoriti 'the champiooooons', a vi ćete se naježiti i znati kako slijedi novih 90 minuta uzbuđenja u Ligi prvaka. Nakon točno dva mjeseca ponovno ćemo moći uživati u majstorijama najboljih igrača Europe, a ovaj put stvari postaju ozbiljne jer slijedi playoff.

FILE PHOTO: Champions League - Round of 16 Draw

Prvi nam dan odmah donosi veliki derbi. Na Old Trafford dolazi najjači francuski klub u posljednjih nekoliko godina, Paris Saint-Germain. Tuchelove trupe predvodi pariški 'Donatello', najbolji mladi igrač svijeta Kylian Mbappé. Velika je odgovornost na ovom napadaču koji je svoj nadimak dobio zbog sličnosti s likom iz crtanog filma 'Nindža kornjače'.

Tek mu je dvadeset godina, a od njega se već očekuje da povede svoju momčad prema krovu Europe. Ali, sam si je 'kriv'. Ako je mogao voditi Francusku prema svjetskom zlatu, zašto ne bi mogao i Parižane?

S druge strane stoje 'crveni vragovi'. Sa Mourinhom na klupi mnogi su sa suzom u oku promatrali igre izgubljene momčadi. Ali onda se pojavio on, Ole Gunnar Solskjaer, a s njim i preporođeni Paul Pogba. Nakon 11 utakmica na klupi Uniteda, legendarni Norvežanin ima 10 pobjeda i samo jedan remi. 

Premier League - Fulham v Manchester United

Uspio je probuditi Paula Pogbu, čiji potezi ponovno imaju dašak magije. Dao mu je slobodu kretanja - više nije 'zacementiran' na sredini terena, ima ga na svim pozicijama i njegove kretnje ponovno imaju smisla. Osam golova u devet utakmica je za centralnog veznjaka zavidna brojka, a nakon tužnog Francuza ponovno na sredini imamo 'kralja'.

PSG načet ozljedama, a United je u naletu

Francuzi dolaze u Manchester bez svog 'talismana' Neymara koji će im zasigurno nedostajati u ovako važnoj utakmici. Ali, to nije sve. Na zadnjem se susretu protiv Bordeauxa na ozljedu požalio i urugvajski topnik Edinson Cavani. Osim Cavanija, upitan je i Thomas Meunier.

FILE PHOTO: French Cup - Round of 32 - Paris St Germain v RC Strasbourg

Ipak, na poziciji desnog beka to ne bi trebalo predstavljati problem jer osim odličnog Belgijca na desnoj strani igra Dani Alves koji je u novoj godini uhvatio kontinuitet igranja, ali i Thilo Kehrer, stoper koji može odigrati na desnom beku. Bilo kako bilo, Parižani su opasni na svim pozicijama, a u momčad bi se trebao vratiti i omaleni Marco Verratti koji je protiv Bordeauxa odigrao 58. minuta i pitanje je je li spreman za važnu utakmicu poput ove.

Solskjaer vjerojatno neće moći računati na Valenciju, Roja i Darmiana, ali to za njega nije ništa novo. Upražnjenu poziciju desnog beka trebali bi popuniti Young kojem to nije prirodna pozicija ili Dalot koji se nije nametnuo kao najsretnije rješenje. U momčad su se vratili Phil Jones i Chris Smalling, a u posljednjoj su utakmici protiv Fulhama odlično funkcionirali.

Chelsea v Manchester United - Emirates FA Cup - Final - Wembley Stadium

Dakako, PSG je nekoliko stepenica iznad Fulhama i bit će zanimljivo vidjeti kako će se engleski stoperski par nositi s Mbappéom i Di Mariom. U veznom redu nema straha - pouzdani Nemanja Matić i preporođeni Paul Pogba dirigirat će igrom domaćina. Valja istaknuti i odličnog Anthonyja Martiala, kao i Marcusa Rashforda koji će biti velika prijetnja prekaljenom Gigiju Buffonu.

Champions League - Group Stage - Group C - Crvena Zvezda v Paris St Germain

Jedan od zanimljivijih duela vodit će se na golu. S jedne strane budućnost svjetskih golmana i jedan od najboljih na svijetu, David de Gea, dok je s druge strane apsolutna legenda vratarske profesije, Gianluigi Buffon. Hoće li prevagnuti mladost u naletu ili pak iskustvo u smiraju karijere, tek ćemo vidjeti.

Kladionice daju prednost Parižanima

U prvoj utakmici stvari su poprilično izjednačene. Koeficijent na pobjedu Manchester Uniteda je 2,40, na remi 3,50, dok je na pobjedu PSG-a koeficijent 2,90. Na domaćem je terenu lagani favorit United, ali što se tiče ukupnog prolaska, kladionice tu prednost daju PSG-u. Tako je na prolaz Parižana koeficijent 1,65, dok je na prolaz 'crvenih vragova' koeficijent 2,10.

Bilo kako bilo, jedno je sigurno - čeka nas pravi 'nogometni praznik'. Ove dvije momčadi igrale su samo jednom i to na prijateljskoj utakmici 2015. godine kad je s 2-0 pobijedio PSG. Momčadi su se od tada dosta promijenile, a i sama razina na kojoj se igra ova utakmica uvjetuje drugačiji pristup.

Derbi prvog dana osmine finala Lige prvaka počinje u 21 sat uz prijenos na PlanetSportu 1, dok drugu utakmicu između Rome i Porta možete pratiti na PlanetSportu 2.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu