Obavijesti

Sport

Komentari 2

Crveni za unošenje sucu u lice ili pljuvanje, izlasci zabranjeni

Crveni za unošenje sucu u lice ili pljuvanje, izlasci zabranjeni
1

Nogomet bi se u Hrvatskoj trebao nastaviti u posljednjem svibanjskom vikendu, ali neće biti isti kao prije. Igrači će morati jako paziti na ponašanje kako ne bi zarazom ugrozili nastavak natjecanja

VIDEO

Liječnik hrvatske nogometne reprezentacije Zoran Bahtijarević prvi je čovjek HNS-ove komisije za povratak nogometa, a to bi se trebalo dogoditi krajem svibnja utakmicama polufinala Kupa, potom i odigravanjem preostalih deset utakmica HNL-a.

Momčadi od ovog tjedna treniraju zajedno i bruse formu, a koliko je nogomet zapravo siguran kontaktni sport pokazalo je jedno njemačko istraživanje na 463 utakmice Bundeslige.

Pokretanje videa...

Utakmica Dinamo Zvezda '90 01:28

- Prosječni kontakt igrača manji od metra razdaljine bio je 18 sekundi. Najduži kontakt bio je oko tri minute. To je manje od onih 15 minuta, koliko treba da se prenese zaraza. Veći su problem svlačionice gdje je velik broj ljudi na malom prostoru - rekao je Bahtijarević gostujući na HNTV-u.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Testiranja će biti, po klubu će iznositi oko 250.000 kuna, i to i klasični PCR testovi, ali i serološki. Platit će ih HNS.

- Svi klubovi Prve lige bit će testirani. Ti testovi dat će nam rezultate imamo li asimptomatske igrače koji bi dolaskom u grupu mogli proizvesti mikrožarište. Napravit ćemo i serološko testiranje i vidjeti jesu li bili u kontaktu s virusom - rekao je Bahtijarević.

- Nijemci će se testirati dvaput tjedno, ali kod njih je situacija drugačija. Novac koji bismo mi uložili u to ne bi dao koristi, po jednom testiranju za sve klubove stajalo bi nas 250.000 kuna, a gdje su suci, delegati itd. Mi ćemo testirati najveći dio igrača prema preporuci dr. Primorca na razne načine i dati podatke za javnozdravstveni sustav.

Capak: Ako se jedan igrač bude zarazio, prekinut ćemo 1. HNL
Capak: Ako se jedan igrač bude zarazio, prekinut ćemo 1. HNL

Kako će izgledati nastavak natjecanja? Bez gledatelja, to je sasvim sigurno, a i Bahtijarević ima iskustva s takvim ambijentom u reprezentaciji.

- Još nemamo dozvolu Stožera za natjecanje, malo smo uzeli 30. i 31. svibnja zdravo za gotovo. Optimističan sam da će se to dogoditi ako se nastavimo ponašati odgovorno. Pohvaljujem sve klubove u tom smislu, svi se uzorno ponašaju. Ako mogu citirati kolegu Capaka, iduća dva tjedna su ključna, haha. Ako igrači budu negativni, onda ćemo igrati. Najviše ovisi o tome kako se oni ponašaju kod kuće. Više neće smjeti izlaziti u klubove i družiti se - kaže liječnik Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj u Zagrebu.

Dođe li do zaraze nekoga od igrača, što bi moglo značiti i prekid natjecanja, rekao je kako će u tom slučaju razmisliti i o stalnim testiranjima za igrače koji su s njim bili u bliskom kontaktu. Otkrio je i kako će igrači morati mijenjati navike.

- Naše mjere opreza puno su strože od onih koje vrijede za druge. Da se slučaj zaraze sad dogodio, ne bi u samoizolaciju išlo 30 ili 50 ljudi, nego njih sedam jer smo tražili da treniraju uvijek isti igrači s istim trenerima. Važno je da se svi drže discipline i promijene način ponašanja. Postrožit ćemo i pravila, zato će i suci moći unošenje u lice ili pljuvanje moći kažnjavati crvenim kartonom - rekao je Bahtijarević.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio