Obavijesti

Sport

Komentari 2

Čudesan tjedan Roka Prkačina! Stigao do tri naslova prvaka...

Čudesan tjedan Roka Prkačina! Stigao do tri naslova prvaka...
3

Roko Prkačin odavno je prerastao svoj (kadeti) rang, dapače 16-godišnji wunderkind je nezaustavljiv i na juniorskoj razini. A sada je stigao do prvog seniorskog naslova prvaka Hrvatske...

VIDEO

Kakav tjedan za Roka Prkačina! Mladi hrvatski košarkaš u samo tjedan dana s Cibonom je osvojio kadetsko, juniorsko i seniorsko prvenstvo Hrvatske, a u sezoni 2018/19. iza sebe ima i naslov prvaka Europe s reprezentacijom do 16 godina, kao i juniorsku ABA ligu. A na četiri od pet natjecanja, Roko je proglašen najkorisnijim igračem turnira.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Zagreb: Nakon napetog kraja Cibona ipak postala Prvak Hrvatske Zagreb: Nakon napetog kraja Cibona ipak postala Prvak Hrvatske Zagreb: Nakon napetog kraja Cibona ipak postala Prvak Hrvatske
12
| Foto: Luka Stanzl/PIXSELL - ILUSTRACIJA

Cibona je 25. svibnja u finalu juniorskog prvenstva sa 113-75 svladala Cedevitu, a Prkačin je u toj utakmici postigao 37 koševa uz 11 skokova, pa proglašen najkorisnijim igračem, MVP-jem završnice juniora. To nije bilo sve, dan kasnije Cibona je i u kadetskoj konkurenciji bila uvjerljiva (101-66) protiv Cedevite, a 16-godišnji Roko tu je imao 26 koševa i osam skokova. I naravno, opet bio proglašen MVP-jem kadetske završnice.

A danas je Prkačin osvojio svoj prvi seniorski naslov, iako u četvrtoj utakmici protiv Cedevite nije bio na parketu. Dapače, Prkačin je u seniorski pohod Vukova na novi naslov ugradio tek 11 minuta (osam u prvoj i četiri u trećoj utakmici), te sedam poena. Možda se nekima čini malo, ali za 16-godišnjaka jako puno. Roko Prkačin u ovoj je finalnoj seriji skupljao iskustvo, u sljedećoj će već imati značajniju ulogu.

O kvalitetama hrvatskog košarkaškog "wunderkinda" ne treba puno pisati, Roko je s juniorima Cibone u travnju osvojio i ABA ligu. Tada je u finalu protiv Crvene zvezde upisao 23 koša uz osam skokova i šest asistencija, a pogađate opet bio MVP turnira. Ne, nismo zaboravili i onaj najvažniji naslov, Prkačin je s hrvatskom reprezentacijom do 16 godina još u kolovozu prošle godine osvojio Europsko prvenstvo. Da, Roko je i tada bio MVP turnira, finalnu utakmicu protiv Španjolske (71-70) završio s 18 poena i 10 skokova.

Pokretanje videa...

00:39

Jednostavno, Roko je rođeni pobjednik, a nastavi li se razvijati u skladu s očekivanjima doći će na tatinu razinu. Ako ne i više. Na ponos svih ljubitelja hrvatske košarke...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba