Obavijesti

Sport

Komentari 6

Čudesni Cindra odveo Barcu na svjetski vrh: 'A sad - selidba'

Čudesni Cindra odveo Barcu na svjetski vrh: 'A sad - selidba'
1

Obavio sam dobre pripreme, ne muče me problemi zbog koji sam lani dosta toga preskakao.Dobro je počelo, jako sam zadovoljan, rekao je Luka Cindrić nakon osvojenog naslova prvaka

VIDEO

Nije moglo bolje krenuti. Prešao je u Barcelonu i odmah pokazao zašto ga je španjolski rukometni velikan doveo. Luka Cindrić zabio je 11 golova u finalu Svjetskog klupskog prvenstva u saudijskom Dammamu, srušio Kiel (34-32) i Barceloni donio naslov svjetskog prvaka.

Barca je s Cindrićem na srednjem vanjskom izgledala poletnije, brže, prodornije i stigla do prvog trofeja u novoj sezoni. Ako se po jutru dan poznaje, Cindru i Barcelonu čeka sjajna sezona.

- Ustvari mi je ovo drugi trofej u dresu Barcelone jer smo osvojili i Kup Katalonije. No, naravno to nije tog ranga. Dobro je počelo, jako sam zadovoljan. Mi tek sad ulazimo u sezonu, slijedi španjolski Superkup, pa starta domaća liga, pa Liga prvaka. Pravi posao tek dolazi, ovo je bio odličan uvod - rekao je Cindrić za Sportske novosti pa dodao:

- Trener je perfekcionist, ima puno ideja, želi da posebno obranu igramo bolje nego što smo igrali i otud to, ali sve drugo je super. Moram reći da sam se odlično našao u Barci, da me momčad prihvatila, da već pomalo učim španjolski, da se sljedećih dana trebam preseliti u stan koji sam odabrao. Tako da je sve više nego dobro zasad.

Iako je Barcelona slavila, hrvatski reprezentativac misli da je Kiel u boljoj formi.

- Koliko god to čudno zvuči, Kiel je za razliku od nas već u top pogonu, puno toga su odigrali, a u Dammamu i utakmicu više od nas. Bilo je tu dizanja i padanja, ali je na kraju dobro završilo. I za sve to klub je dobio nagradu 400 tisuća dolara što je iznimno lijepo.

Cindrić je imao problema s ozljedom aduktora, no uspješno ju je zaliječio i već neko vrijeme funkcionira najnormalnije.

- Da, obavio sam dobre pripreme, ne muče me problemi zbog koji sam lani dosta toga preskakao. Ovdje imam uz sebe i iskusnog Raula i Palmarssona s kojim se, moram reći, odlično kužim, jer on doista razumije rukomet i vrhunski je dovršio utakmicu protiv Kiela.

Na turniru je igrao i njegov bivši klub Vardar.

- Lijepo, to su moji prijatelji, moj klub u kojem sam se popeo na europski tron, a evo sada sam i na svjetskom, ali moram reći da bi oba ta naslova dao za jedna takav s reprezentacijom. I nadam se da ćemo biti zdravi, jer to nam je jedino nedostajalo dosad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka