Obavijesti

Sport

Komentari 38

Čudesni Russell do prvog 'polea' u karijeri! Debakl Red Bulla

Čudesni Russell do prvog 'polea' u karijeri! Debakl Red Bulla

Potegnuo je iznebuha pa projurio kroz cilj s najboljim vremenom kvalifikacija ispred dva Ferrarija! Čudesan krug odvezao je Britanac i tako još jednom ove sezone potukao sedmerostrukog prvaka Hamiltona

VIDEO

Iako su postojale velike šanse da će kvalifikacije za Veliku nagradu Mađarske biti kišovite, vrijeme se nasmiješilo momčadima Formule 1 pa su sve tri kvalifikacijske runde prošle bez ijedne kapi. Što je bolidima omogućilo da budu na punim performansama pa je Mercedesov George Russell čudesno potukao konkurenciju i u nedjeljnoj utrci, 13. ove sezone, startat će s pole pozicije po prvi put u karijeri!

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Nizozemci slave titulu Verstappena VIDEO

U prvom redu mu se pridružio Ferrarijev Carlos Sainz, koji je i držao 'pole' do zadnjih trenutaka kvalifikacija, dok će iz drugog reda startati Charles Leclerc (Ferrari) i Lando Norris (McLaren).

Peti kreće Esteban Ocon ispred momčadskog kolege Fernanda Alonsa (Alpine) dok su sedmi i osmi bivši momčadski kolege Lewis Hamilton (Mercedes) i Valterri Bottas (Alfa Romeo). Deveti je bio Daniel Ricciardo (McLaren) dok je Max Verstappen nevjerojatno završio tek na desetom mjestu. Imao je velikih problema s pogonskom jedinicom u trećoj kvalifikacijskoj rundi.

Hungarian Grand Prix

U prvoj kvalifikacijskoj rundi zapeli su Tsunoda (16.), Albon (17.), Vettel (18.), Gasly (19.) i Latifi (20.)

Svoje kvalifikacije su u drugoj dionici završili Perez (11.), Zhou (12.), Magnussen (13.), Stroll (14.) i Schumacher (15.). Bila je to vrlo razočaravajuća runda za Red Bull, čiji Sergio Perez nikako nije mogao pronaći pravu brzinu i sve upućuje na to da bi Meksikanac i u utrci mogao imati problema.

Hungarian Grand Prix

Jer Hungaroring je u današnje vrijeme poznat kao staza na kojoj su pretjecanja rijetkost što u nekim prošlim vremenima i nije bio toliki slučaj. Zhou Guanyu bio je najzadovoljniji 12. mjestom i ispadanjem u drugoj rundi jer je Alfa konačno uspjela složiti bolid Kineza i samo je desetinku i nešto sitno bio nadomak prolaska u Q3.

U posljednjoj rundi bolidi su imali problema s trakcijom. Proklizao je bolid Charlesa Leclerca, Max Verstappen je otišao jako široko pa i van staze što se dogodilo i Lewisu Hamiltonu, koji je izgubio kontrolu nad prednjim krajem.

S pet minuta do kraja kvalifikacija momčadi su pozvale bolide u garaže, a u tim trenucima Verstappen je držao tek sedmo mjesto. Vodeći je bio Sainz, drugi Russell, treći Leclerc, četvrti Hamilton, peti Alonso, a šesti Norris.

Hungarian Grand Prix

Aktualni svjetski prvak imao je velikih problema s pogonskom jedinicom, odnosno s nedostatkom snage što je i javio svojem trkaćem inženjeru preko radioveze kada je ponovno izašao na stazu.

To su iskoristili bolidi Ferrarija, koji su stihijski, onako u tišini odrađivali posao pa kroz ciljnu ravninu ušli prvi i drugi.

No, onda je bljesnuo George Russell, potegnuo iznebuha pa projurio kroz cilj s najboljim vremenom kvalifikacija! Čudesan krug odvezao je Britanac i tako još jednom ove sezone potukao sedmerostrukog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona.

- Nevjerojatno! Trebali smo ovo - rekao je Russell vičući i veseleći se preko radioveze.

Hungarian Grand Prix

Bio je to Russellov prvi 'pole' u karijeri i prvi Mercedesov ove sezone, koji je ipak pokazao da je nadogradnjama uspio dovesti bolid do konkurentske razine. Ima tu još posla, ali za razliku od početka sezone ovo je veliki uspjeh za 'srebrnu strijelu'.

Utrka za VN Mađarske je na rasporedu u nedjelju u 15 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu