Sport

Komentari 29

Čudo iz Međimurja: Sad i Volpi zna gdje se nalazi Nedelišće...

Čudo iz Međimurja: Sad i Volpi zna gdje se nalazi Nedelišće...

Samo trojica igrača Nedelišća su profesionalci i mjesečno dobiju do pet tisuća kuna dok ostali dobivaju 500 do 1500 kuna, rekao je trener kluba koji je izbacio Rijeku...

Budžet nam je 600.000 kuna. Najviše ga punimo na klupskom šanku, kaže Nikola Košir, dopredsjednik i drugi golman Nedelišća.

- Dođe nam 200 do 300 gledatelja što je odlična posjeta za naš rang. Svatko plati ulaznicu 20 kuna i samo na kartama zaradimo 6000 kuna - dodao je Košir.

Tek tri igrača iz prve momčadi trećeligaša su profesionalci, Danijel Jagec, Goran Međumurac i Davor Piškor, dok ostali dečki ili imaju svoje privatne firme ili su negdje zaposleni. Branko Perko, recimo, zarađuje za život kuhajući u Osnovnoj školi u Nedelišću.

- Ti dečki koji rade od kluba mjesečno dobiju od 500 do 1500 kuna, profesionalci, nešto više, do pet tisuća kuna - istaknuo je trener Nenad Marčec, koji također vodi obiteljsku tvrtku.

Dečki treniraju četiri puta tjedno i već pet godina ne igraju na svom stadionu zato jer je srušen, a na njegovu mjestu izgrađen je hrvatski gimnastički centar.

- Sto metara dalje gradi se naš novi stadion za 1000 ljudi. Na proljeće će biti gotov. Već smo 10 godina trećeligaši, vrijeme je da odemo u viši rang - kaže Marčec.

Rijeku, koja vrijedi gotovo 30 milijuna kuna su senzacionalno ispratili iz Kupa. Pa, onda valjda mogu igrati i u 2. ligi.

- Premija za igrače nije bilo, ali smo organizirali večeru. Otišli smo doma kad se popila i posljednja bačva. Igrači su ipak bili umjereniji jer su mnogi ujutro morali na posao. Ali, bolje su prošli, mi iz Uprave smo ujutro čistili nered nakon slavlja - rekao je Košir.

Jagec stalno puca "panenku"

Da su se Riječani raspitali ili barem pogledali koju snimku na You Tubeu znali bi da Danijel Jagec stalno s 11 metara puca ‘panenku’.

- A baš sam u prvenstvu promašio jedan penal. Piškor mi je ipak dao novu priliku - rekao je Jagec.

Najčitaniji članci