Obavijesti

Sport

Komentari 145

Uskršnje čudo PPD-a: Zagreb je u četvrtfinalu Lige prvaka!

Uskršnje čudo PPD-a: Zagreb je u četvrtfinalu Lige prvaka!
1

Rukometaši PPD Zagreba plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratu u Njemačkoj sustigli zaostatak Rhein-Neckar Löwena pobijedivši favorita 31-29

VIDEO

Iako im uoči uzvrata domaćini nisu davali velike šanse, PPD Zagreb pokazao je da je jači od svih predrasuda. Hrvatski rukometni prvaci pobijedili su Rhein-Neckar Löwen u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka u Mannheimu 31-29 i tako nadoknadili -1 iz prve utakmice u Areni Zagreb plasiravši se među osam najboljih momčadi Starog kontinenta!

POOOBJEDAAAAAAAA!!!! LAVOVI U ČETVRTFINALU LIGE PRVAKA!!! BRAVO!!RHEIN-NECKAR LÖWEN vs PPD ZAGREB 29:31IZNAD SVIH...ZAGREB!!!

Posted by RK Zagreb on 27. ožujka 2016

Prva je to pobjeda zagrebaša na njemačkom tlu nakon dugih 13 godina posta i slatka osveta Löwenu za ispadanje u istoj fazi natjecanja prije pet godina.

Čestitamo RK Zagreb ! Jedva čekamo četvrtfinale Lige prvaka protiv PSG-a >> bit.ly/1oen5io

Posted by HRT Sport on 27. ožujka 2016

Bila je to vrlo izjednačena utakmica dvaju kvalitativno podjednakih protivnika iako je njemački sastav čak četiri puta skuplji od hrvatskog. Löwen se na samom početku odvojio na 5-3, no brzo su se gosti vratili. Novo njemačko odvajanje stiglo je sredinom prvog dijela kad su serijom 6-1 došli na 13-8, potom imali i 14-9 i 15-10, no PPD je do odmora stigao smanjiti na prihvatljivih -2, 15-13.

Löwenu je voda sredinom nastavka polako počela ulaziti u uši i prednost se istopila na ulasku u posljednjih deset minuta, kad je Zagreb došao na 25-25. Vujovićeva momčad nije tu stala, serijom sjajnih poteza Vujića, Kontreca, Horvata, Stevanovića i društva povela je 28-26 i koncentriranom igrom u samoj završnici obranila dostatna dva gola prednosti koja joj jamče četvrtfinale.

U najvažnijoj utakmici sezone za "plinare" fantastični su bili Stefan Vujić i Tin Kontrec, obojica sa stopostotnim učinkom od pet odnosno četiri gola. Po pet su dodali i Dobrivoje Marković, strijelac posljednjeg i ključnog gola na utakmici, odnosno Zlatko Horvat. Ivan Stevanović imao je deset obrana. Najefikasniji pojedinac utakmice bio je Andre Schmid na drugoj strani sa sedam golova iz devet pokušaja.

Zagrebaši su ovim uspjehom izborili dvomeč protiv moćnog Paris Saint-Germaina, pobjednika skupine A u prvoj fazi natjecanja u kojoj se nalazio i PPD. PSG je bio dominantan na svom parketu pobijedivši 34-23, a u Areni je bilo puno više drame, no bodovi su i tamo na kraju otišli Francuzima (25-23).

Prolazak na Final Four pokraj supermoćne momčadi bio bi ravan svjetskom čudu, no tko može zabraniti Vujinim momcima da sada uživaju i nadaju se? Utakmice su na rasporedu 20.-24. travnja odnosno 27. travnja - 1. svibnja.

Rukometna Liga prvaka, osmina finala, uzvratna utakmica:

  • Rhein-Neckar Löwen - PPD Zagreb 29-31 (1. utakmica 24-23)

Parovi četvrtfinala:

  • PPD Zagreb - PSG
  • Kiel - Barcelona
  • Vardar - Veszprém
  • Flensburg - Kielce
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 145
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje