Obavijesti

Sport

Komentari 74

'Čuo sam za Hajduk, ali nisam ih se sjetio. Sad Rijeka pobjeđuje'

'Čuo sam za Hajduk, ali nisam ih se sjetio. Sad Rijeka pobjeđuje'
2

Pod Cosmijem su daleko jači treninzi i sad smo puno bolje fizički spremni. Hajduk je jak, ali mi na poraz ni ne pomišljamo, a ni bod nas ne zanima, samo pobjeda. Navijači, dođite da slavimo zajedno, kaže Pavlović

VIDEO

'Bili' drugi sa 17 osvojenih bodova, 'Bijeli' predzadnji s - 11 bodova manje. I utakmicom više. Nije baš lako ni prizvati u sjećanje kada je Hajduk, prije utakmice s Rijekom (i to na Kvarneru) bio baš ovoliki, apsolutni favorit u Jadranskom derbiju kao u ovom koji se u nedjelju od 15 sati igra na Rujevici.

Nota bene: savršenoj Rujevici. Abnormalne kiše koje su napravili kaos u većem dijelu grada te, na žalost, u svojoj bujici odnijele i jedan ljudski život, posve su potopile travnjak Kantride (Opatija je morala odgoditi svoju drugoligašku utakmicu s Jadranom).

Kantrida pod vodom, sličnija bazenu nego nogometnom terenu, a Rujevica... Perfekcija. Cosmijeve i Karoglanove trupe imat će se savršenu podlogu za igru, utoliko prije što se narednih tjedan dana kiše nema ni u jednoj meteorološkoj prognozi.

POGLEDAJTE VIDEO Cosmi: Rijeka se vraća u vrh

Serse Cosmi na Livaju & co. neće moći poslati: Selahija, Đuričina, Matea Pavlovića, Solana, Vukčevića, Halilovića, Djouahre, Libera, Mitrovića, Simčića, Jurišića i Merkulova. Pod velikim upitnikom je i Haris Vučkić. Dodajte jednog golmana i složila bi se solidna prvoligaška momčad s dvije pričuve.

Naravno, kad se svi oporave i spreme jer ima ih koji su, kako kaže šef Cosmi za npr. Halilovića, u - turističkoj formi.

Oni koji mogu, tvrdi belgijsko-srpski veznjak Damjan Pavlović (21), spremni su kao što ove sezone nikad spremni nisu bili.

- Daleko bolje smo fizički spremni nego u prvih deset kola. U ovoj pauzi treninzi su bili puno jači, puno intenzivniji. Zna se što navijačima i svima nama u klubu znači Jadranski derbi i mi na poraz ni ne pomišljamo, ne zanima nas remi nego jedino i isključivo: trijumf, tri boda - priča Pavlović uoči sudara sa splitskom squadrom.

'Rijeka nije mrtva! Vratit ćemo se u vrh, gdje nam je i mjesto'
'Rijeka nije mrtva! Vratit ćemo se u vrh, gdje nam je i mjesto'

- Ključ priče su trka, rad na terenu. Može se dogoditi dan u kojem te neće lopta, ali ne smije nitko htjeti pobjedu više od tebe. Igrali smo s njima nedavno, analizirali ih u pripremi nedjeljne utakmice i očekujemo da napokon i nas krene, da budu golovi u protivničkoj mreži i slavlje s navijačima koje pozivam da napune stadion i budu nam ta silna podrška, riječki igrač više kao i obično.

Stanje u momčadi?

- Ide na bolje! Kako je trener rekao na press-konferenciji: vraćamo se onim vrijednostima koje Rijeku godinama drže u vrhu HNL-a. Koji je, usput budi rečeno, bolji i konkurentniji nego što sam mislio.

U rubrici nedostaju imate ćete najmanje 13 igrača, među njima je i 'požutjeli' Selahi.

- Znam Lindona već duže, još iz Standard Liegea. Imaju jaku konekciju i van terena, komuniciramo na francuskom, jako se dobro razumijemo i na travnjaku. Sjajan, bitan igrač, ali ima nas dovoljno i sa izostancima nas ima dovoljno da u nedjelju pobijedimo.

Trener Rijeke žalio se na suce pa ispalio: Da imamo napad kao Hajduk, zabili bismo četiri...
Trener Rijeke žalio se na suce pa ispalio: Da imamo napad kao Hajduk, zabili bismo četiri...

Riječ-dvije o protivniku...

- U svom prvom interviewu sam rekao da nisam čuo za Hajduk, ali krivo sam se izrazio, jednostavno ih se nisam sjetio - smije se Pavlović.

- Velik je to klub, naravno. I dobra momčad. No i mi smo. I veliki klub i daleko bolji igrači nego što smo dosad pokazali. Još s podrškom s tribina... Jače grmi osam tisuća navijača na našoj Rujevici nego 30 tisuća u Liegeu kad igra Standard. Ljudi, dođite i navijajte. Idemo po pobjedu zajedno - rekao je Pavlović.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka