Obavijesti

Sport

Komentari 22

Cvitanović: Možda sam previše ku*čevit, ali nisam zadovoljan

Cvitanović: Možda sam previše ku*čevit, ali nisam zadovoljan
1

Nesretan sam. Možda sam prepotentan, možda sam ku*čevit previše. Možda jesam, ali ja želim pobjede, zanimaju me samo pobjede. To moji igrači znaju i to su pokazali, rekao je Mario Cvitanović

VIDEO

Hajduk i Dinamo odigrali su jedan fantastičan derbi, utakmicu vrijednu epiteta najvećeg hrvatskog derbija. Sjajna utakmica, lijepi potezi, odlični golovi... Utakmica je imala sve - od navijačkog dekora do uzavrelih strasti na kraju uz četiri gola u zadnjih deset minuta.

Nakon utakmice trener Dinama Mario Cvitanović nije mogao smiriti strasti. Kako i bi, utakmica je bila uzavrela!

- Jesam li ja stručni komentator ili kolumnist, ne znam. Međutim, što da komentiram - počeo je trener Dinama.

Gdje je Dinamo bio prvo poluvrijeme?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kvalitetno pitanje i opservacija. Čestitam. Jako dobro ste primijetili. Mi prvo poluvrijeme nismo došli, nismo igrali nogomet i to sam rekao igračima. Neću koristiti riječi koje sam im rekao i kako smo igrali iako nisam uvijek pristojan, no u drugom dijelu smo igrali muški. Ono u prvom dijelu nije bio nogomet, nismo se pridržavali onog što smo pripremali, puno duela i lopti smo izgubili, nismo uspjeli povezati dodavanja... U drugom dijelu smo mijenjali sustav i to je urodilo plodom. Bili smo bolji protivnik u drugom dijelu, Hajduk je bio bolji i čvršći u prvom, stvorili smo dosta prilika, Hajduk nije imao opasnu situaciju u drugom dijelu... I to je izgledalo onako kako mi moramo igrati, ali ja nisam zadovoljan prvim dijelom, to je ono što Dinamo ne smije igrati - rekao je Cvitanović pa dodao:

- Mi u utakmicu moramo ući kao u drugom dijelu. Razlog? Neiskustvo, mladost, agresija i kvaliteta Hajduka. Ali ako smo mi Dinamo i želimo naslov prvaka, moramo u svaku utakmicu ulaziti kao u drugo poluvrijeme. Malo sam još pod dojmom, vrela je krv, ali svaku utakmicu želim igrati u ovakvoj atmosferi, nije problem, protiv ovakvog protivnika, nije problem, ali želim pobijediti. Bilo je tu svega, od bakljade koja nas je zaustavila do nedostatka lopti... Daj Bože da je više ovakvih derbija, svi bi mi bili puno kvalitetniji. Želio bih i da atmosfera bude sportska, pa da nema zamjerki, da zajedno možemo popiti kavu i zapaliti cigaru. Je*iga, takvi smo.

Koja vas je bakljada zasmetala?

- Bio sam vrlo jasan.

Prvi žuti karton dobili ste tek u sudačkoj nadoknadi. Kako komentirate suđenje?

- Pogledat ću snimku. Sudac navlačio za Dinamo? Možda imam mrvicu drugačije mišljenje, ali to bih ostavio za sebe. Ne bih želio da se nakon ovog derbija potencira suđenje. Nemojmo tako, teško mu je bilo suditi. Potencirajmo kvalitetu ili nedostatke, bavimo se nogometom.

Možete li otkriti što ste govorili igračima u svlačionici?

- Moji igrači su svjesni svega, ono što smo govorili u svlačionici to će tamo i ostati.

Je li ovo najbolje poluvrijeme pod vama?

- Ne zanima me poluvrijeme, segment, detalj, nego igra i rezultat, prvenstvo, naslov prvaka...

Jeste li zadovoljni ili nesretni?

- Nesretan sam. Možda sam prepotentan, možda sam ku*čevit previše. Možda jesam, ali ja želim pobjede, zanimaju me samo pobjede. To moji igrači znaju i to su pokazali, ali opet sam zadovoljan prvim poluvremenom. Mladi smo, neiskusni, nekoliko igrača je prvi put nastupilo u ovakvoj atmosferi, da su bili iskusniji, možda ne bi ni bilo kaznenog udarca.

Soudani jako voli gestikulirati, jeste li razgovarali s njim o tome?

- Ja ću biti pristojan pa ću opet reći da komentiram igru. Opservacije pojedinačne? Sve je to emocija, žar... Naveli ste tvrdnju da je uglavnom u krivu.

Ne nego većinom?

- Ne vidimo svi isto...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet