Obavijesti

Sport

Komentari 24

'Da barem mogu biti upola kao Iniesta; Bjelica će u veliki klub'

'Da barem mogu biti upola kao Iniesta; Bjelica će u veliki klub'
1

Barcelona je bila moja kuća šest godina, naravno da imam posebne uspomene, ali igrač sam Dinama i koncentriran sam samo na to. Bjelica mi je imao jako važnu ulogu u mom razvoju

VIDEO

Dani Olmo (21), novi A-reprezentativac Španjolske, prije prvog okupljanja s "furijom" i između utakmica protiv Šahtara i Rijeke dao je intervju za Radio Marca Albacete novinaru Luisa Castela koji je bio u posjetu Zagrebu.

Mlada zvijezda Dinama otkrila je, između ostalog, kako su mu idoli iz djetinjstva bili Urugvajac Diego Forlán i Španjolac Andrés Iniesta.

Pokretanje videa...

01:28

- Kad sam bio mali, jako mi se sviđao Diego Forlán, čak sam bio sličan njemu po frizuri, haha... Ali i Iniesta. On je bio jedan od glavnih igrača Barcelone i imao sam sreću da sam se mogao fotografirati s njime. Da barem mogu postati polovicu onoga što je bio Andrés, bilo bi super.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Španjolskog kolegu zanimalo je zašto je Dani sa 16 godina napustio Barcelonu i došao u Dinamo.

- Odlučio sam otići jer sam smatrao da je tako najbolje za moju budućnost. Ljudi su se zapitali: "Zašto Zagreb, zašto Hrvatska?". Dinamo prodaje mlade igrače, a meni su sa 16 godina dali šansu da napredujem i razvijam se. Puno mi je pomogao i na kraju sam jako sazrio i kao osoba i kao nogometaš - kazao je Olmo i dodao:

- Počeci nisu bili laki, nova država i jezik, ali uz pomoću suigrača bilo je lakše. Sad sam ovdje šestu sezonu, navikao sam se. Nešto malo sam znao i engleski pa sam se tako sporazumijevao, ali s vremenom sam ga naučio.

Bjelica: Sletio je 30-ak sekundi prije nego što sam ja naišao...
Bjelica: Sletio je 30-ak sekundi prije nego što sam ja naišao...

Stasao je u mlađim kategorijama "modrih", a onda je eksplodirao pod aktualnim trenerom Nenadom Bjelicom.

- Nenad mi je jako pomogao u ovih godinu i pol što smo skupa. Imao je jako važnu ulogu u mom razvoju, dao mi je potporu. Dobar je trener, jako je blizak igračima, želi da se svi držimo zajedno i to je jedan od razloga zašto smo učinili ovako velike stvari - rekao je Dani i komentirao Bjeličinu želju da jednog dana trenira veliki klub:

- Slažem se s njim. Napravio je s nama velike stvari u Europskoj ligi i Ligi prvaka i vjerujem da jednog dana može trenirati veliku momčad.

Kakve su šanse da se Olmo vrati u Barcelonu u velikom stilu, upitao ga je novinar.

- Barcelona je bila moja kuća šest godina, naravno da imam posebne uspomene, ali igrač sam Dinama i koncentriran sam samo na to.

'Nisam imao pojma da pričaju o meni... Nisam mogao zaspati!'
'Nisam imao pojma da pričaju o meni... Nisam mogao zaspati!'

U trenutku davanja intervjua Olmo još nije znao je li pozvan u A-reprezentaciju Španjolske, što se dogodilo dan poslije. No prokomentirao je velik uspjeh s U-21 selekcijom i naslov europskog prvaka.

- Puno sam se trudio kako bih dospio u U-21 reprezentaciju, bio je to san i uživam u tome. A što mi je san danas? Dugoročno, da postanem velik igrač. Kratkoročno, da se plasiramo u iduću fazu Lige prvaka.

Olmo je igrač koji je koncentriran na nogomet, ne posvećuje previše vremena stvarima izvan travnjaka.

- Puno razmišljam o terenu, o tome gdje je lopta, kuda se kretati, kako što bolje iskoristiti prostor, predvidjeti kako će se i suigrači kretati - zaključio je Dani.

 

Objavljuje Radio Marca Albacete CLM u Ponedjeljak, 11. studenoga 2019.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka