Sport

Komentari 94

Da, Ćamila, pusti iz sebe te suze radosnice. Ti i heroine zaslužile ste živjeti svoj najljepši san...

Da, Ćamila, pusti iz sebe te suze radosnice. Ti i heroine zaslužile ste živjeti svoj najljepši san...

Kako vam zvuči podatak da Njemačka nije zabila gol Hrvatskoj iz igre 26 minuta? Halo, 26 minuta! Njemice koje u eurima zarađuju koliko većina Hrvatica u kunama. Sve smo rekli

Kako li to lijepo i gordo zvuči. Hrvatska je u polufinalu Europskog prvenstva! Hoćete još? Nema problema. Hrvatska je u polufinalu Europskog prvenstva! Ili ovako: Hrvatska će u petak igrati za prvu medalju u povijesti ženskog rukometa! I još malo, čisto da ne pretjeramo: Hrvatska će nakon deset godina igrati na Svjetskom prvenstvu. Kakva priča!

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje rukometašica

Lucija, Tea, Paula, Dora, Stela, Ćamila, Dejana, Larissa, Dora, Katarina, Tena, Andrea, Ana, Josipa, Valentina, Kristina i Marijeta. Ako ih još nekako niste upoznali - a morali ste - to su djevojke koje su napravile jednu od najvećih senzacija u povijesti europskih prvenstava. Možda i najveću. U Danskoj, u kojoj prije 11 dana nitko nije znao da su - a nisu jer su na zadnja dva Eura bile zadnje - u zemlji bajki bajku su pretvorile u priču za sva vremena. I tu nije kraj. Francuskinje, vi ste sljedeće.

Njemačka, reprezentacija koju nikada nismo pobijedili u službenoj utakmici, bila nam je na putu prema Herningu u zadnjoj utakmici u Koldingu. Problem? Za ove djevojke nikakav. Ma, bila bi svjetska nepravda da nakon svega nisu vidjele Herning s tim zaraznim osmijehom na licu, osmijehom koji ne skidaju već danima. I ne misle ga još.  

Croatia vs Germany

Mogu Njemice imati rukometašica kao Hrvatska stanovnika, mogu imati klubove čiji su proračuni znanstvena fantastika za naše, dvorane, sve... Ali ova Hrvatska ima nešto više od toga. Recimo, ima Teu Pijević koja najveću utakmicu karijere završi s 50 posto obrana! Ima Ćamilu Mičijević koja će riješiti sve naše probleme kad je teško i pokidati sve u obrani. Ima i Anu Debelić i Keti Ježić koje neće promašiti ništa. Ima Doru Krsnik koja će odigrati obranu kao Nikša Kaleb. Ima i Nenada Šoštarića, čovjeka koji je prije tri godine vjerovao u svaku od njih i danas ih pretvorio pobjednice.

POGLEDAJTE FEŠTU NAŠIH POLUFINALISTICA: 

Kako vam zvuči podatak da Njemačka nije zabila gol Hrvatskoj iz igre 26 minuta? Halo, 26 minuta! Njemice koje u eurima zarađuju koliko većina Hrvatica u kunama. Od 13. do 40. minute mogle su samo sa sedam metara. Sve smo rekli.

Croatia vs Germany

Da, Hrvatice, isplešite se. Da, Ćamila, isplači se, pusti iz sebe te suze radosnice. Ti i djevojke živite svoj najljepši san. San u kojem su Teine riječi najveća pobjeda ovog čuda u Danskoj.

Hrvatski ženski rukomet konačno je živ!

Europsko prvenstvo, drugi krug:

Hrvatska - Njemačka 23-20 (12-12)

Hrvatska: Bešen (1 obrana), Pijević (16 obrana); P. Posavec, Krsnik, S. Posavec 1, Mičijević 4, Milosavljević 1, L. Kalaus 1, D. Kalaus, Ježić 2, Japundža, Šimara, Debelić 6, Mamić 3, Blažević 3, Prkačin

Njemačka: Eckerle (4 obrane), Roch (3 obrane); Zapf 2, Berger, Grijseels 1, Smits, Behnke, Naidzinavicius 1, Bolk 2, Grossmann 3, Weigel, Lott, Maidhof 9, Lauenroth, Minevskaja, Schulze

Sedmerci: Hrvatska 2/4, Njemačka 8/9

Isključenja: Hrvatska 10 minuta, Njemačka 10 minuta

Najčitaniji članci