Obavijesti

Sport

Komentari 14

Majstoru čestitao i veliki Klopp: 'Da čujem, što smo napravili?!'

Majstoru čestitao i veliki Klopp: 'Da čujem, što smo napravili?!'

Zvijer od 185 cm i 102 kg pored koje i Adama Traore izgleda kao kadet. Adebayo je sa svojim Wycombeom izborio Drugu ligu pa pred kamerom Skyja pustio emocije pred očima cijele Engleske. Presretan!

VIDEO

Wycombe Wanderers je engleski klub star 133 godine. Velika, ponosna povijest, ali... Nikad dalje od Treće lige. Do ovog ljeta. Wycombe je 2-1 pobjedom kod Oxford Uniteda osigurao ulazak u Championship, a u moru radosti nije bilo sretnijeg od - 'Zvijeri'.

Adebayo Akinfenwa (38) je rutiner koji se bliži četrdesetoj godini života. Mrcina od 185 cm i 102 kg, atipično 'popunjeni' napadač koji je često izazivao i simpatije i podsmijeh, još prije četiri godine karijeru su mu proglasili gotovom, a u ponedjeljak navečer je guštao u uspjehu, pred cijelom Engleskom.

- Čekaj, čekaj, čekaj... Prije bilo kakvih pitanja, recite vi meni: Što smo napravili? A, što smo napravili?! Plasirali smo se u Championship, tako je!!! - uživao je Adebayo dok su mu u živom javljanju prilazili jednako oduševljeni suigrači.

- Prije četiri godine bio sam nezaposlen. A sad sam ovdje i znate što? Jedina osoba koja me danas smije nazvati na WhatsApp je Jurgen Klopp! Da proslavimo skupa - smijao se Akinfenwa i zahvaljivao Bogu, suigračima i sam sebi. A to se i dogodilo jer mu je Jurgen poslao poruku.

- Ljudi su donosili preuranjene zaključke o meni, već me pokopali kao nogometaša, ali ja sam mislio svoje i radi. Sad sam svima koji su mi se podsmijavali pokazao da je jedino mišljenje koje zaista vrijedi: mišljenje koje imate sami o sebi!

Wycombe mu je donio potvrdu i najveće slavlje karijere u smiraju te iste karijere.

- Nagrađen je naporan rad. Nagrađen je srećom koju sam imao da pronađem trenera i suigrače koji vjeruju u mene. To je moj blagoslov - pričao je presretni Adebayo koji će sljedeće sezone zaokružiti dva desetljeća svoje nogometne karijere.

Građen je kao body-builder, pored njega Wolverhamptonov snagator Adama Traore izgleda kao kržljavi kadet, ali taj paket je samo jedan dio priče. Najvažniji je sadržaj, a Akinfenwa ima srce radnika i fajtera prepuno dobre volje.

Navijač Liverpoola, rođen u sjevernom Londonu. Mama mu je kršćanka, a otac musliman, Nigerijac. U tinejdžerskoj dobio prigrlio je majčinu vjeru. Prije tri godine napisao je autobiografiju, ima svoju liniju odjeće ('Beast Mode'), na benchu diže 200 kg...

Pod 'stare dane' demantirao je skeptike, u 32 utakmice naslagao 10 golova i šest asistencije na Wycombeovom putu u Championship. I uživa, 100% zasluženo!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening