Obavijesti

Sport

Komentari 65

'Da je i meni kao Kloppu! Bez trofeja tri godine i nikom ništa'

'Da je i meni kao Kloppu! Bez trofeja tri godine i nikom ništa'
1

Volio bih otići u neki klub i imati uvjete kao Jürgen i Pep. Kad pogledate ovu momčad Liverpoola, koliko ih je bilo ondje kad je Klopp stigao? Tek nekolicina. A i u Chelseaju su me nepravedno kritizirali

VIDEO

Jose Mourinho uvjerava da nije imao podršku kakvu je trebao da uspije u Manchester Unitedu, u usporedbi s tretmanom kakav Pep Guardiola i Jürgen Klopp uživaju u Manchester Cityju i Liverpoolu.

U dvije i pol godine na Old Traffordu, Mou je osvojio liga kup i Europsku ligu, a smijenjen je u prosincu nakon niza loših rezultata.

I Mourinho i Guardiola stigli su u Manchester uoči sezone 2016./17. i željno se iščekivao nastavak njihova rivalstva iz Španjolske dok su vodili Real Madrid i Barcelonu.

No, umjesto toga City je posve nadmašio United, plavi su osvojili naslov sa 100 bodova, 19 više od crvenih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Otad su Klopp i Liverpool postali najveća prijetnja Guardiolinom Cityju, te ulaze u foto-finiš borbe za naslov. Dva kola prije kraja City ima bod više.

Mourinho je dobio dosta novca za pojačanja, Paul Pogba bio je najskuplji u povijesti, a došao je i skupi Alexis Sanchez. I unatoč tome, Mou se osjeća zakinutim u odnosu na Guardiolu i Kloppa.

- Volio bih otići u neki klub i imati uvjete kao Jürgen i Pep. Kad pogledate ovu momčad Liverpoola, koliko ih je bilo ondje kad je Klopp stigao? Tek nekolicina - rekao je Mourinho kao beINov stručni komentator komentirajući polufinale Lige prvaka u kojem je Barcelona s 3-0 pobijedila Liverpool. Klopp je u gotovo četiri godine potrošio 400.000.000 funti i zasad 'osvojio': nula trofeja.

- A Pep nije bio zadovoljan bekovima pa je iduće ljeto kupio trojicu koje je htio. Pa je doveo golmana Claudija Brava, pa nije bio zadovoljan Claudiom Bravom i kupio je Edersona.

Nije se Mourinho zaustavljao:

- Kad Jürgen ne osvoji baš ništa tri i pol godine, i dalje uživa puno povjerenje, samopouzdanje i uvjete da ide dalje. I ove sezone ima šansu prvi put osvojiti nešto.

- U razgovorima za moj idući posao zahtijevat ću da znam točno što klub želi i može dati.

Gary Neville svojevremeno je rekao da je u startu bilo pogrešno dovesti Mourinha za trenera, jer se ne uklapa u filozofiju kluba. Jer je previše defanzivan.

- Laž koja se izgovori tisuću puta postaje istina. A nije. Kad se ljudi sjete one utakmice u kojoj je Inter pobijedio Barcelonu u polufinalu Lige prvaka s igračem manje, govorilo se da je to remek djelo obrambenog nogometa. A bila su to dva busa parkirana pred golom. A dva tjedna ranije pobijedili smo Barcu 3-1, trebalo je biti i 4-1 ili 5-1, čime smo se doveli u poziciju da se možemo braniti na Nou Campu, i to s igračem manje, protiv najbolje momčadi svijeta.

Jednako tako, Mou smatra da je Conteovo osvajanje Premier lige s Chelseajem 2016./17. bilo ocjenjivano drugačijim standardima nego njegova tri u dva mandata na Stamford Bridgeu.

- Kad sam drugi put došao u Chelsea i postao prvak, nismo bili najbolja momčad u državi. A postati prvak kad nemaš najbolju momčad znači da moraš biti više strateg nego filozof.

- A kad je Chelsea postao prvak s Antoniom Conteom, bio je kontraška momčad, vrlo defanzicvna i sjajna u kontranapadima. Ali kako je bila riječ o Antoniju, a ne o meni, nitko to nije zamjerio...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet