Obavijesti

Sport

Komentari 24

Da, Juventus je europski 'miš', no njima su Realovci mušterije

Da, Juventus je europski 'miš', no njima su Realovci mušterije
1

UŽASAN SKOR Juve od osam finala ima samo dvije pobjede i to je baš užasan omjer, dok Real od 14 pokušaja ima 11 pobjeda! To im daje ulogu favorita, ali ako tko zna protiv njih, to je baš Juventus...

VIDEO

Juventus je vladar Italije i u svojim najslavnijim danima znao je stizati do završnica Lige prvaka. Međutim, u svojih osam finala, imaju tek dvije pobjede i ljudi ih s razlogom posprdno nazivaju - europskim miševima.

Zadnje zlato pamte iz 1996. kada su iznenadili sjajni Ajax, a u dvije sljedeće sezone gubili su finala od Borussije Dortmund i Real Madrida.

VIDEO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

11/14 i 2/8

Da im finala doista ne leže, svjedoči i novija povijest iz 2003. gdje ih je nakon penala dobio Milan, odnosno 2015. kada su Ivan Rakitić i Barcelona bili bolji od 'stare dame'.

Usporedbe radi, njihov večerašnji rival Real Madrid od 14 pokušaja ima 11 pobjeda i za njih su ovakva finala 'običan dan u uredu'.

Real večeras igra svoje treće finale unazad četiri godine i ima dva naslova, oba protiv gradskog rivala Atletica s kojim su vodili teške bitke pa ih lomili tek poslije produžetaka i penala.

Po toj važnoj stavci, španjolski klub je favorit. Znaju kako u finalima, ali za protivnika imaju klub koji im baš i ne leži.

Naime, Luki, Kovi i ostatku zvjezdane družine diže se kosa na glavi na spomen Mandže, Pjace i suigrača jer Juve je u nekoliko navrata kroz povijest pokazao da zna kako protiv Reala. 

Juve zna protiv Reala, ali...

Juventus i Real igrali su u nokaut fazi četiri puta i četiri je puta prolazila 'stara dama'. Međutim, ona ključna stavka, finalna, pripada Realu što je prokomentirao i Predrag Mijatović, čovjek koji je 1998. donio Španjolcima krunu.

- Juventus je gubitnička momčad u Ligi prvaka, a Real Madrid ne gubi u finalima!

Prije dvije godine, torinski je klub igrao u polufinalu protiv Reala i uz ukupnih 3-2 izbacio ih iz igre. 

Tako su naplatili poraz od samo dvije godine ranije u skupini (2-1) iz koje su Talijani senzacionalno ispali iza turskog Galatasaraya. 

Ipak, Santiago Bernabeu i dalje pamti Alessandra Del Piera i 5. studeni 2008.

VIDEO

Real je doživio ispadanje od Juventusa 2005. Igrala se osmina finala i poslije 1-0 pobjede 'blancosa' u Madridu, Juventus je u Torinu kroz produžetke stigao do preokreta.

Talijani tihi, Španjolci glasni

Taj su podvig nadovezali na još jedan polufinalni proboj preko Realovih leđa - 2003. je Juve uz ukupnih 4-2 ušao u finale.

Da im Real doista odgovara u KO fazi, svjedoči i 1996. u kojoj su uz ukupnih 2-1 prošli u četvrtfinale.

Po pitanju finala, Juve je vrlo tih, Real glasan. Ali, u njihovim međusobnim dvobojima izraženi favorit ne postoji. Ako tko zna kako protiv Španjolaca, onda su to Talijani.

Ispuni anketu: Tko će osvojiti Ligu prvaka?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu