Obavijesti

Sport

Komentari 3

Da ti srce pukne: Fotografije pokojnika ponijeli na veliki debi

Da ti srce pukne: Fotografije pokojnika ponijeli na veliki debi
9

Emotivan debi u Bundesligi bio je u nedjelju za Union Berlin kada su njihovi navijači odali počast svojim pokojnima koji nikada nisu vidjeli Union Berlin u prvoj ligi i pokazali mišljenje o protivniku...

VIDEO

Klub iz istočnog Berlina, Union Berlin, u nedjelju je prvi puta nastupio u Bundesligi i to protiv omraženog RB Leipziga od kojega je na kraju i izgubio bez ispaljenog metka 4-0.

U svojoj prvoj utakmici najvišeg ranga njemačkog nogometa, Union Berlin je teško poražen, no to nije privuklo pažnju javnosti u tolikoj mjeri kao što su to učinile dvije druge stvari. Zasigurno najupečatljivija bila je ta što je kapacitet stadiona samo 20.021 mjesto, a prodano je 450 karata više. Kako?

Klub je pozvao svoje navijače da na povijesnu utakmicu povedu u pokojne navijače Uniona, pa su to obožavatelji prvog istočnoberlinskog kluba u Bundesligi i napravili, kupivši za svakoga od njih dodatnu ulaznicu. 

Tako su, prije nego li je sudac označio početak same utakmice, doke je na stadionu svirala himna Uniona, domaći navijači u rukama visoko držali  fotografije svojih pokojnih kako bi i oni bili prisutni taj poseban dan na Stadionu "an der alten Försterei", domu ultrasa Uniona od njegovog otvaranja 1920. godine. 

Domaći su navijači, uz odavanje počasti svojim pokojnima, bojkotirali i navijanje u prvih 15 minuta utakmice jer RB Leipzig ne smatraju "pravim" klubom, odnosno, ne sviđa im se njihov način financiranja. Nazivaju ih umjetnim klubom. Nakon 15 minuta tihog bojkota, navijači Uniona započeli su s navijanjem, no uskoro su ih gosti nadglasali nakon euforije zbog prvog pogotka na utakmici. 

Leipzig nije najomiljeniji klub  u Njemačkoj još od svoga osnutka 2009. zbog toga što mnogi smatraju kako im je prolazak iz nižih u više lige omogućio upravo njihov glavni sponzor Red Bull. 

Marcel Halstenberg zabio je prvi pogodak na utakmici, a do kraja prvog dijela zabili su još Marcel Sabitzer i Timo Werner. Nakon pauze je u igru ušao debitant Christopher Nkunku koji je svoj prvi nastup obilježio pogotkom. Bila je to prva utakmica za Julian Nagelsmann  na klupi Leipziga, a ova je velika pobjeda zasigurno vjetar u leđa. 

No nisu stali s navijanjem obožavatelji Uniona. Dugo su na stadionu čulo "Naša ljubav, naša momčad, naš ponos, naš klub." 

Predsjednik kluba Dirk Zingler također je prokomentirao bojkot navijača i naglasio: 

- Za nas je bolno što smo baš u debiju igrali s Leipzigom pa je  bilo još veće simbolike u, doslovno, prvih 15 minuta. Ipak, ponašat ćemo se pristojno kao što smo do sada u drugoj ligi - rekao je za Radio1.

Najveće postignuće Uniona do sada je osvajanje Istočnog kupa 1968., a ovo su ljeto uložili i u pojačanja kako ostanak u Bundesligi ne bi bio kratak.

Nkunku, novi igrač koji je u Leipzig stigao iz Paris Saint-Germaina, ušao je u 65.  minuti i zabio već dvije minute kasnije.

U ranijem susretu Eintracht  je pobijedio Hoffenheim 1-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Doznajemo: Nijemac će suditi derbi  između Hajduka i Dinama
POSUDBA IZ BUNDESLIGE

Doznajemo: Nijemac će suditi derbi između Hajduka i Dinama

Riječ je o njemačkom sucu rođenom u Berlinu, koji redovito sudi utakmice Bundeslige. Nedavno je dijelio pravdu na utakmici Bayera iz Leverkusena i Wolfsburga, a išao je i na 'posudbe' u grčku ligu